Junts pel Sí reuneix més de 400 persones en un acte a Sant Boi de Llobregat amb Eduardo Reyes, Josep Rull, Joan Tardà i Josep Lluis Cleries

Eduardo Reyes, número 6 de la llista de Junts pel Sí, va afirmar que el 27S “tornarem la llibertat, l’alegria i la il·lusió a la gent d’aquest país”. En un acte a Sant Boi de Llobregat, localitat on va néixer Súmate,  davant 400 persones, Reyes va subratllatr que “hem de fer un món millor” pels nostres fills, i “el primer pas és fer un país millor”. El candidat va recordar com el seu pare “va haver de prendre la determinació de marxar de la seva terra per manca d’oportunitats” i el va comparar amb la situació actual, en que cal fer un pas endavant per garantir un futur millor pels nostres fills: “El que fem ara ho fem per responsabilitat, igual que els nostres pares per responsabilitat van fer les maletes per venir aquí”. “Serem el que vulguem ser i ho demostrarem el 27S”, va concloure.

Josep Rull, número 12 per Barcelona de la candidatura de Junts pel Sí, va explicar que el dilema del 27S és “o resignació o futur i el futur és a les mans i no és per anar contra sinó per anar a favor d’un poble”. Rull va destacar que “Catalunya genera prou recursos com per no haver de patir com estem patint” i va contraposar aquesta actitud positiva amb el discurs de la por: “L’Estat espanyol té por a posar les urnes perquè avui no tenen res interessant a oferir més enllà de la por”. “La independència serveix per això”, va continuar, “per atendre a la gent independentment d’on hagi nascut”. “Catalunya és una terra de pas i català és qui s’hi queda, l’important no és d’on venim sinó on volem anar tots plegats”, va afegir.

En l’acte també va intervenir Joan Tardà, diputat al Congrés i veí de Cornellà, qui va alertar que “l’estat del benestar del que estàvem tan orgullosos està en escac i si no guanyem serà mat”. Tardà va afirmar que “el que fa que tantes persones vingudes d’arreu estimin aquesta terra és el fet que els seus fills podien viure millor que ells”. “Per primera vegada a la història, si no guanyem hipotecarem a generacions de catalans”, va reblar. És per això que “tenim la responsabilitat de viure aquest moment històric del qual no en som propietaris doncs també pertany a les generacions que ens han precedit i a les que vindran”.

Finalment, el senador Josep Lluís Cleries va posar Sant Boi com a exemple de convivència i va assegurar que aquells que parlen de fractura social “no coneixen Catalunya”. “La Catalunya real és la que hi ha en aquesta plaça i la de l’11 de setembre, la de milers de persones que es donen la mà  oferint un exemple de convivència”. En referència a aquells que asseguren que “s’ha acabat la broma”, Cleries va respondre: “Per un vegada estic d’acord, s’ha acabat la broma de tenir un dèficit fiscal de 16.000MEUR; s’ha acabat la broma dels 41MEUR que cada dia marxen i no els tenim per atendre a les persones que ho necessiten; s’ha acabat la broma de les inversions a Catalunya que no arriben”. “Davant la gent que només envia missatges negatius nosaltres oferim un de positiu, un missatge d’esperança per un futur millor”, va concloure.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here