El Primer secretari del PSC del Baix, Antoni Poveda, i els candidats i candidates Assumpta Escarp, Judit Riera, Joaquin Fernàndez, José Antonio Monteagudo i Eva Martínez amb alcaldes/es i responsables de la comarca en defensa de la ‪#‎Sanitat‬

El Primer Secretari del PSC del Baix Llobregat, Antoni Poveda, i les candidates a les llistes del PSC, Eva Martínez i Assumpta Escarp, han participat aquest matí en un contacte informatiu amb la premsa per  denunciar l’estat de la sanitat pública actualment.

La reivindicació que ha tingut lloc davant de l’hospital Moisés Broggi de Sant Joan Despí ha comptat amb la participació de regidors i regidores, responsables de sanitat i

de la comarca i els candidats i candidates Assumpta Escarp, Joaquin Fernàndez, Judit Riera, José Antonio Monteagudo i Eva Martínez amb alcaldes/es i responsables de la comarca.

Antoni Poveda ha fet un repàs de la situació actual de la sanitat a Catalunya amb un  pressupost que ha disminuït en 1.600 m€, una plantilla reduida en més de 15.000 treballadors/es, urgències tancades, i l’empitjorat les condicions laborals dels i les professionals (arribant a fer contractes d’obra i servei per 24 hores), arribant a cobrar l’injust euro per recepta, etc.

En aquest sentit Poveda ha lamentat que tinguem un President com Mas que “no vol ser raonable, no fa balanç, i no vol explicar la seva gestió, principalment perquè no hi ha hagut gestió”.

El Primer Secretari també ha recordat que precisament  “les estructures d’estat més importants que tenim que són les de sanitat, són a les q Mas ha donat l’esquena” i ha denunciat que “Tots els diners que entren a hospitals només serveixen per pagar personal, no hi ha inversió, i com a conseqüència comencem a tenir hospitals obsolets”

La candidata i alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez, ha denunciat que en temes de sanitat a la comarca del Baix Llobregat el temps d’espera mig és de 6,2 mesos, “és a dir, els i les baixllobregatines trigaran fins a 3 mesos més en operar-se.” Unes dades que retornen a la situació de 2010, per aquest motiu Martínez ha assegurat que al Baix Llobregat “hem perdut quatre anys”, doncs tal i com ha explicat la candidata “les llistes d’espera han augmentat greument”. Martínez, a més, s’ha compromés a que des del PSC “es  treballarà com una prioritat el reduir les llistes d’espera”.

Assumpta Escarp, Secretaria d’Organització del PSC i candidata número 5 a les llistes, ha estat contundent al demanar“no més desmantellament de l’ICS” doncs tal com ha dit “a la sanitat no podem permetre afany de lucre” .

Escarp ha lamentat que “el que s’ho pot permetre va a la privada per evitar les listes d’espera i des del PSC no volem ni podem permetre aquesta desigualtat”.

La candidata  ha recordat que el programa del PSC contempla un pla de xoc en sanitat per recuperar la qualitat de la que sempre haviem pogut presumir, i que “CiU i ERC amb les seves retallades lineals, i les inequitats territorials, ha disminuit greuement.”

Per últim Escarp ha reclamat la necessitat de treballar per “recuperar una sanitat pública, de qualitat i universal”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here