L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, s’ha adreçat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a través d’una carta en què sol·licita audiència per desencallar la resolució del Ministeri d’Indústria d’excloure l’empresa Inovyn Solvay de la subhasta del servei de subministrament elèctric. Si Rajoy accepta la trobada l’alcalde aniria acompanyat de representants dels treballadors de la planta de Martorell
Fonollosa ha decidit fer un pas més i enviar-li una carta a Mariano Rajoy després que no hagi resposta per part del ministre d’Indústria, José Manuel Soria i el secretari d’Estat d’Energia, Alberto Nadal.

L’alcalde de Martorell diu que “volem explicar-li tots els arguments perquè imperi el seny i el sentit comú. Volem que l’estat rectifiqui aquesta resolució perquè considerem que és una decisió desproporcionada. Tinc plena confiança en què podrem arribar a punts d’entesa en el marc de la col·laboració institucional”.

Oportunitat perduda 

L’empresa Inovyn, amb seu a Martorell, ha estat exclosa pel Ministeri d’Indústria de la subhasta del servei de subministrament elèctric d’interrumpibilitat previst per a les grans indústries, un abastament clau per a l’activitat de la planta.

La direcció de l’empresa i els sindicats afirmen que un cop fora de la subhasta elèctrica, la planta podria veure’s obligada a tancar. Un fet, segons Fonollosa, “nefast per a l’ocupació i a la confiança en la recuperació econòmica”.

En la carta, l’alcalde Fonollosa lamenta que “vaig saber a través dels mitjans de comunicació de la seva visita, fa pocs dies, a la planta de Seat a Martorell. M’hagués agradat explicar-li la situació a Inovyn, una empresa que té una gran rellevància social i econòmica”. A més, afegeix que “em consta que els treballadors de Inovyn van intentar parlar amb vostè però no va ser la trobada no va ser possible”.

Acord del govern català

El Govern català ha acordat adreçar-se i instar el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme que deixi sense efecte les resolucions administratives que van finalment excloure d’aquest servei la planta de Martorell de l’empresa Inovyn Espanya. L’alcalde Xavier Fonollosa assegura que “a Catalunya hi ha una plena unitat política institucional i dels dos sindicats majoritaris, UGT i CCOO, en defensar els treballadors”.

Els treballadors de l’empresa s’han pogut reunir amb diferents representants polítics del país. Arran de la resolució del Ministeri d’Indústria, l’Ajuntament de Martorell en ple va fer una declaració institucional.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here