El Secretario de Organización del PSOE, “no és la independència la proposta real, sinó l’aïllament, per ara i per sempre de Catalunya”

César Luena, Secretario de Organización del PSOE ha participat avui a diversos actes al Baix Llobregat on ha demanat la mobilització de “la gent progressista i d’esquerres que vol un canvi, per a que vagin a votar a Miquel Iceta.

Luena, que ha visitat l’empresa municipal de Coworking i el laboratori LABCO a Esplugues de Llobregat, ha aclarit que “aquells que defensen la independència demanen la divisió i l’aïllament de Catalunya” i en aquest sentit ha recordat que “només Miquel Iceta pot garantir un canvi social i la convivència a Catalunya.”

El número dos del PSOE ha participat també a un dinar a Viladecans amb més de 150 emprenedors i empresaris; i responsables de promoció econòmica del PSC a la comarca en el que s’han tractat les propostes socialistes per reactivar l’economia.

El dinar ha contat també amb les ponències de la Diputada i candidata del PSC, Alicia Romero, i l’alcade de Viladecans, Carles Ruiz.

Ruiz ha demanat als presents que encarin aquestes eleccions demanant propostes i un programa als candidats; i ha recordat que “tan important com millorar Catalunya és canviar Espanya, a una Espanya diferent que sàpiga respondre als reptes que qui avui governa està obviant”.

Ruiz ha estat clar al lamentar que en aquestes eleccions no trobem al capdavant “cap persona que pugui discutir de polítiques d’economia, educació, sanitat… doncs els que es presenten a d’altres llistes o ho fan pensant en fer fora a qui hi ha ara, sense més alternatives, o sense dir com realitzaran les seves promeses al dia següent d’aconseguir governar”.

Luena, per la seva banda, ha demanat que “donem utilitat a les eleccions del 27S” i que davant els cinc anys perduts amb el govern de Mas i ERC, busquem “l’alternativa més fiable, segura i estable, amb la que pot haver un govern que canviï i millori les coses a Catalunya, és a dir el PSC”.

Per Luena, si hi ha una conclusió clara és que “els que han estat al front de les responsabilitats de govern ja no ho deuen continuar fent” i ha pregunta si “aquesta coalició no tindrà només com objectiu assegurar que continuïn els mateixos?”. El secretari d’organització del PSOE també s’ha mostrat preocupat per la convivència després “d’anys perduts en aquesta divisió i en una gestió que ha estat inexistent en economia, recursos, estat social i benestar”, amb un govern que tal i com ha recordat “està per sota de la mitjana del país en transparència i també per sota de Portugal, per posar un exemple”.

Per Luena, la independència “no té motius ni històrics ni de convivència. Estem a un país on ens uneix la diversitat. Tampoc guanys, doncs una Catalunya separada de la resta no podrà estar a l’Unió Europea, i per tant no podria pertànyer a cap organisme internacional (Fons monetari, Banc central europeu etc.)”. Però si motius basats en el comportament d’un partit com el PP, “que retroalimentats amb el President Mas, ha alimentat des de l’ambigüitat, la irresponsabilitat i l’immobilisme, una crispació només basada en guanyar vots per a les eleccions generals, com es veu amb la seva elecció d’un candidat com Albiol que no és pels catalans i catalanes, sinó per la resta d’Espanya”.

Per últim, Luena ha insistit en que “no és la independència la proposta real, sinó l’aïllament, per ara i per sempre” i ha reiterat el compromís del PSOE “a assumir la responsabilitat de demanar una alternativa per ser capaços de fomentar la convivència i una redistribució justa”.

Alicia Romero: “Un tancament de porta sense més opció no és el que li convé a un país”

La Diputada i candidata socialista, ha llençat “l’amalgama de projectes i ideologies que conforma la llista de Junts pel Sí”, la pregunta: “què impulsareu més enllà del 27S? Què fareu?” i ha expressat la seva “poca confiança” doncs “no fan balanç de la gestió que han fet doncs no han fet cap gestió”.

“El govern de CiU i ERC no ha tingut full de ruta per sortir de la crisi, més enllà de fer retallades, i generar desigualtats a Catalunya”, ha explicat Romero, que ha recordat el pressupost de 0 euros a escoles bressol que provocarà que “en especial, les dones facin un pas enrere” en el que considera una nefasta política educativa, d’igualtat i de conciliació.

La diputada ha fet un balança de la situació actual a Catalunya, on una de cada cinc persones pateix pobresa, on ha augmentat la desigualtat i la precarietat laboral, amb una reforma que, com ha recordat “va ser votada per CiU i PP, doncs tenen el mateix model de societat”.

Romero que ha denunciat que el govern “no ha fet cap estratègia per sortir de la crisi”, ha reclamat saber quin model econòmic es el que proposen per després del 27S, els responsables de que “s’hagi reduït un 27% el finançament a les universitat, de tenir les taxes més cares de tota Espanya i un país low cost on no es potencia ni la innovació ni el coneixement”.

A més, ha posat en dubte l’argument de la manca de recursos, per part d’un govern que va deixar de guanyar 600 milions d’euros al eliminar l’impost de successions a les grans fortunes, “no es tracta de falta de recursos, sinó de voluntat”, ha dit.

La candidata ha lamentat la manca de voluntat de diàleg de Mas que “en comptes de lluitar fins al final pel finançament, com el tripartit va negociar tres anys amb Zapatero fins aconseguir el millor finançament per Catalunya, va dedicar-li a aquest propòsit només dues hores en una reunió amb Rajoy”.

Davant l’argument “Espanya ens roba”, Romero ha afegit “i els defraudadors també, doncs el frau fiscal a Catalunya és precisament de 16 mil milions d’euros, dels lladres Catalans, els dels comptes a Andorra, suïssa o qui no contracta als seus treballadors.” En aquest sentit ha assegurat que el PSC reclamarà més ingressos, i una redistribució més justa però “sense ruptura, però demanant altres condicions, on es reconeguin la nostra cultura, les institucions i també l’economia. Amb una reforma fiscal, com proposa el PSOE, on paguin més els que més tenen i sobre tot, a través del diàleg, de la negociació i del pacte. Un tancament de porta sense més opció no és el que li convé a un país.”

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here