Des de 2009, cada Festa Major La Capsa convida a músics i productors de la ciutat a versionar la Sardana de la Festa Major del Prat
La iniciativa vol donar a conèixer aquesta peça presentada el 1945 que va ser composada pel mestre Ventura i Tort, amb lletra del pratenc Francesc Casanovas. A més, buscava aportar una nova mirada  a la sardana i, per això, any rere any, gent ben diversa l’ha versionada amb estils molt diferents: hip-hop, folk, world music, pop, techno, salsa, electrònica…
Aquest any se sumen dues verisons més a les 16 versions i a la sardana original. Els artífexs de les versions de la Sardana han estat Lotus Kids i Billy Dj.


Rere Lotus Kids s’amaguen dos multiinstrumentistes i apassionats de la música que traslladen la riquesa i diversitat musical a una sardana que s’apropa al so pop-folk amb detalls i sons preciosistes.El Billy Dj és més conegut amb la seva vessant de Dj però aquesta versió ens permet descobrir-lo com a productor i creador i és l’Albert Gràcia ens sorprèn amb girs estilístics que, partint d’un inici Electro Vintage passen de la Samba a la Electro Rumba i al House, per aconseguir una de les versions més festives fins ara. Un autèntic contorsionista sonor que aconsegueix un mosaic perfecte en aquesta sardana.


Des del blog de la Sardana de la Festa Majorpodeu conèixer a fons el projecte i des del Soundcloud podeu escoltar i descarregar-vos totes les versions que s’han fet fins ara!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here