La candidatura a les Eleccions al Parlament de Catalunya, Junts pel Sí, ha organitzat un acte polític, aquest divendres a la rambla de Les Bòbiles. Hi ha intervingut Xavier Fonollosa, Adolf Bargués, Salvador Esteve, José Ignacio Blázquez i Mélodie Pulgarín. La formació ha demanat voluntat política, capacitat de resistència i una gran majoria social per avalar el procés cap a la Independència

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa (CDC), ha explicat amb xifres els avantatges de construir un nou país. “Catalunya té un dèficit fiscal que equival a més del 8% del nostre PIB, cada any paga a l’estat espanyol 15.000 MEUR que no tornen. Del 1986 al 2010, Catalunya ha aportat el 20% dels ingressos del pressupost general de l’Estat i la Seguretat Social, i només ha rebut, en forma de despesa i d’inversions, un 14%”, ha dit.

Si Catalunya fos un estat, “podria destinar més recursos a consolidar l’Estat del Benestar, a noves infraestructures, a impulsar polítiques fiscals per incentivar l’activitat econòmica i la generació d’ocupació. Les pensions estarien garantides perquè la Seguretat Social demostra que Catalunya està molt més ben preparada que no pas el sistema de pensions espanyol”, ha afirmat.

Per Fonollosa, “cal voluntat política, capacitat de resistència i una gran majoria social” que avali el procés cap a la Independència. “La nostra candidatura fa un discurs de país, conscient que som en una cruïlla històrica”.

Por, identitat, futur
El primer tinent d’alcalde, Adolf Bargués (ERC), ha centrat el seu discurs en la por, la identitat i el futur. Ha demanat que “la unió segueixi fins el final” i no qualli “la por que intenten transmetre de manera continuada”. Ha recriminat que “es jugui amb les identitats” i ha dit que “no cal renunciar als orígens per construir un futur millor on les oportunitats no siguin minvades”.

Candidatura extraordinària, moment extraordinari
Després de viure de prop l’evolució del procés engegat i els intents per un millor encaix amb Espanya, Salvador Esteve, alcalde de Martorell durant 24 anys i darrer president de la Diputació de Barcelona, ha arribat a la conclusió que “la única sortida possible pel poble de Catalunya és la Independència”. Considera que s’ha fet “una candidatura extraordinària en un moment extraordinari”, i n’ha lloat els integrants, “capaços d’unir-se per un mateix objectiu”, malgrat la diversitat ideològica.

Solucions per Solvay
José Ignacio Blázquez, president de l’Associació de Veïns de Buenos Aires i treballador d’Inovyn Solvay, ha criticat la decisió de Red Eléctrica Española i el Ministeri d’Indústria de deixar fora l’empresa del contracte elèctric d’interrumpibilitat. “No necessitem un govern que no es preocupa quan tenim un problema, necessitem un govern d’aquí que ens protegeixi quan ho necessitem”, ha dit.

Arrels diferents, destí comú
De pares andalusos, amant del flamenc i castellanoparlant, Mélodie Pulgarín, ha confessat fer-se independentista per la “incompetència dels governs del PP”. La gimnasta martorellenca ha recordat les constants negatives del govern espanyol als anhels de disposar de més recursos i autonomia, amb el Pacte fiscal o l’Estatut. Pulgarín s’ha mostrat convençuda que “aconseguirem un país millor, acollidor, solidari i lluitador, construït des de l’estima, el respecte i en positiu, perquè sumem opinions i el 27S expressarem la nostra voluntat, demostrant que el poble català no és boig, sap el què vol i fa temps que ho crida”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here