presentants d’ambdues institucions han estretat llaços en el marc de la primera visita institucional del nou govern municipal al campus universitari

Consistori i universitat han acordat intercanviar propostes per millorar les relacions entre ells —i amb les administracions superiors— en diferents direccions, i per buscar objectius comuns que els beneficiïn mútuament.

Representants institucionals i tècnics han compartit aquest dimecres una visita als centres acadèmics del Campus del Baix Llobregat. Per part de l’Ajuntament de Castelldefels han participat en la trobada —la primera del nou govern municipal amb la UPC— l’alcaldessa de la ciutat, Candela López Tagliafico; el segon tinent d’alcalde d’Hisenda i Universitats, Antoni Casas; i la regidora d’Educació, Ivana Travesí.

Per la part acadèmica, han exercit d’amfitrions el rector de la Universitat Politècnica de Cataluna (UPC), Enric Fossas; el delegat del rector al campus, José Manuel Yúfera; i els directors de l’escola de telecomunicacions i aeronàutica (EETAC), Luis Alonso, i de l’escola d’agricultura (ESAB), Eloi Pineda, en funcions.

Totes dues delegacions han coincidit en la necessitat d’”unir esforços” que es concretin en un pla estratègic comú “realista”, en funció de les possibilitats financeres. Tant l’alcaldessa com el rector de la UPC, han subratllat que “cal un projecte compartit per tenir més força davant de les administracions d’àmbit superior”.

La visita institucional ha servit perquè els centres acadèmics presentessin a la comitiva municipal projectes en què ara estan treballant, com els horts on fa pràctiques l’alumnat d’agricultura, l’espai que es vol dedicar al desenvolupament d’un nou laboratori per a drones, i les instal·lacions de l’edifici RDIT, on la Fundació CIM, de la UPC, desenvolupa els treballs de recerca i formació en matèria d’impressores 3D.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here