Els veïns del barri d’Ausiàs March, directament afectat pel soroll dels vehicles, fa anys que reclamen la instal·lació de pantalles acústiques

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha traslladat a la Direcció General d’Infraestructures de Mobilitat Terrestre de la Generalitat la necessitat de posar fi a les molèsties que pateixen els veïns de l’entorn del pont de la C-234 pel soroll que provoca el trànsit de vehicles. En una carta al director general, Javier Flores, l’alcaldessa ha expressat la preocupació que provoca en els veïns el fet que no es concreti cap actuació per posar fi a una problemàtica que fa anys que es coneix, concretament des del 2005. Sánchez ha mostrat en aquesta carta “el suport de l’Ajuntament a les legítimes reivindicacions de les entitats veïnals en aquesta qüestió”, i ha fet arribar a Flores la petició d’una reunió “per explorar les possibles solucions a aquesta problemàtica amb el detall i la celeritat necessàries”.

Sánchez ha qualificat aquesta reivindicació veïnal com a “plenament justificada i llargament pendent”, i a més ha destacat que “tothom ha reconegut la necessitat d’atendre-la i, a més, en diferents moments no només s’han determinat les solucions que calen, sinó que fins i tot es va parlar de possibles licitacions i execucions d’obres imminents”. L’alcaldessa, en aquest sentit, ha recordat el compromís del Govern de la Generalitat d’instal·lar pantalles acústiques per resoldre la situació.

El secretari de l’Associació de Veïns d’Ausiàs March, Damián Muñoz, recorda que “l’any 2005 ja vam fer la primera petició per posar pantalles acústiques, la Generalitat va venir a mesurar el soroll i ens van donar la raó, ens van dir que el soroll era major del permès i que per tant enviaven la petició a l’executiu”. El govern català, de la seva banda, “es va comprometre l’any 2010 a posar les pantalles acústiques i un ferm sonoreductor, però estem a l’any 2015 i encara no s’ha fet res”.

Muñoz es queixa del temps que ha passat des de que es van iniciar les peticions: “el més lamentable és que es digui l’any 2011 que l’obra queda a aprovada a expenses de que hagi fons per portar-la a terme, i des de aquell 2011 no hem tornat a saber res i els veïns estem farts, així que l’any vinent quan torni a fer calor indubtablement ens haurem de mobilitzar i tallarem el pont”.

Font: Ajuntament de Gavà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here