L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va visitar ahir al matí l’estand d’informació ubicat a la Rambla

Ahir es va celebrar el Dia Mundial de l’Alzheimer, i per commemorar-ho els membres de F.A.GA (Familiars d’Alzheimer i Altres Demències de Gavà) van muntar un estand informatiu a la Rambla de Gavà, a l’alçada de la plaça de Josep Tarradellas.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va visitar durant el matí l’estand per fer visible el seu suport a aquesta entitat gavanenca en aquest dia tan especial per ells. Sánchez va remarcar que “tant l’Ajuntament com jo mateixa com alcaldessa recolzem com a ciutat a aquelles persones que fan una gran tasca per donar visibilitat a aquesta malaltia”. L’alcaldessa té molt clar que “nosaltres, com a ciutat i com ajuntament, hem d’estar al costat d’aquestes entitats que treballen des d’una actitud optimista en aquest dia a dia que no deixa de ser dur”.

En aquest estand, que va restar ubicat ahir matí i tarda, tothom va poder col·laborar econòmicament amb aquesta entitat gavanenca, tot i que el principal objectiu era donar a conèixer aquesta malaltia entre la ciutadania i donar informació sobre els serveis que pot oferir l’entitat.

Meritxell Milián, que és la logopeda del centre, vol però destacar que “la gent ja coneix el nom d’aquesta malaltia i només veu la part negativa, que és cert que n’hi ha molta, però els hem d’ensenyar per tal que vegin que es pot continuar vivint amb aquesta malaltia, es pot millorar la qualitat de vida”.

La campanya d’enguany associada a aquest Dia Mundial de l’Alzheimer consisteix en repartir un petit post-it i enganxar-lo en el pit per portar-lo ben visible. Milián destaca que el post-it “vol dir recordar, et deixes post-its a tot arreu per recordar una tasca, així que és un element que lliga molt amb aquesta malaltia on es perd la memòria i la capacitat de recordar”. Aquest post-it, però, té una doble intencionalitat ja que també pretén que “no ens oblidem de lluitar contra l’alzheimer, d’ajudar en la investigació o en el que podem, la intenció és que sempre recordem aquesta paraula, l’alzheimer”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here