Eva Granados acusa CiU i el PP de «carregar-se» els drets de les dones

L’ex-ministra socialista, Carme Chacón, va afirmar ahir que tots els avenços en matèria de gènere els ha protagonitzat el seu partit. I va criticar que les retallades socials «afecten molts drets, però especialment els de les dones».

Per la seva banda, l’ex-diputada i número 2 a la llista del PSC, Eva Granados, va criticar que Convergència s’ha «carregat» els programes d’igualtat i de prevenció de violència masclista «amb l’excusa de la crisis».

Tot això en el «Dinar de dones» del PSC, que va tenir lloc ahir a Sant Boi.

Eva Granados: «El feminisme només té sentit si és d’esquerres, i a una persona que és d’esquerres li falta profunditat si no és feminista»

Carme Chacón va reivindicar el govern andalús de Susana Díaz. En aquest sentit, la presidenta va afirmar que en aquest país hi ha drets «gràcies a Felipe González i Ernest Lluch». Va lamentar la duresa de l’actual crisi, però va criticar que «no és dura pels rics, que tenen uns governs amics a Catalunya amb Mas i a Espanya amb el Rajoy».

«Junts Pel Sí i la bandera de l’odi»

Susana Díaz va assegurar que Catalunya «és de tots els catalans, digui el que digui Artur Mas». Díaz va afirmar que Mas està dividint les famílies, i que «en moltes sobretaules no es pot parlar de política», per culpa del procés sobiranista. Va concloure que Mas «s’embolica en la bandera de l’odi, perquè el seu govern és indefensable».

La líder del PSOE Andalús va admetr que no entén perquè «van junts el que retalla i el que protesta contra les retallades». En aquest sentit, Chacón va afirmar que Romeva fa el ridícul, perquè és «només un figurant i Mas s’amaga darrere seu».

Van cridar a votar socialista per acabar amb l’aventura de Mas, «que vol treure als catalans el dret de ser espanyols i europeus».

Crítiques a Carme Forcadell

Eva Granados va carregar contra Carme Forcadell, la número dos de la llista de Junts Pel Sí. Forcadell va assegurar voler la independència «perquè les dones puguin fer de dones» i una República Catalana «que lluiti contra la violència de gènere». Granados, irònicament, es va preguntar si «ara no es poden fer polítiques que defensin les dones» i l’ha convidat a mirar a la seva llista, per veure els responsables dels drets perduts en matèria de gènere.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here