Des d’un míting a Cornellà que ha comptat amb 2.500 persones, el cap de llista de la confluència, Lluís Rabell, ha volgut respondre a la CUP que ahir va acusar Catalunya Sí Que es Pot de ser “traïdors a la classe treballadora” per dir-los que “no caurem en vells sectarismes”. “Hem deixat molt enrere velles polítiques que creuen que el més proper és el pitjor enemic: nosaltres no tenim enemics a l’esquerra; els tenim a la dreta”, ha assegurat Rabell alhora que ha afegit que “són els que exploten i ens roben”.

“No pot ser que un dia us abraceu a Mas i l’endemà ens dieu que nosaltres som els traïdors. No és això companys, no és això”, ha lamentat Rabell. “Hem d’unir les mans”, ha manifestat el cap de llista de Catalunya Sí Que es Pot, que també ha recordat que les conseqüències del sectarisme no han portat mai enlloc.

Durant la seva intervenció, Rabell també ha volgut erigir Catalunya Sí Que es Pot com la “casa comuna de les esquerres” que aplegui gent amb sensibilitats diferents però amb un mateix anhel de justícia social, que agrupi el vot de progrés i de democràcia. “No volem fer una OPA com diuen alguns sinó una abraçada fraternal: benvinguts a la nova casa que hem de construir entre totes i tots”, ha sentenciat.

Pablo Iglesias repta ERC i la CUP: “Tant val una bandera com per recolzar un President com Mas i no algú com Lluís Rabell?

El Secretari General de Podemos, Pablo Iglesias, també ha interpel·lat directament a ERC i a la CUP, preguntant-los si per ells “val tant una bandera” com per “investir un President com Mas” i recolzar “consellers que voten a favor de la reforma laboral i l’amnistia fiscal del PP”, i els ha preguntat si no preferirien “un President com Lluís Rabell” que segons Iglesias “garanteix sense dubtes tant la defensa del dret a decidir com dels drets socials”. 

El número 1 de Podemos també ha volgut interrogar Esquerra i les CUP sobre si per ells “val tant una bandera” com per “vendre’s la sanitat pública fent de nou a Boi Ruiz el conseller de sanitat”, i en el mateix sentit, també ha preguntat si aquests partits investirien un President com Mas “que no va moure un dit per aturar els milers desnonaments que han patit els catalans”. Sobre tot això, Iglesias ha demanat tant als dirigent com als votants d’ERC i la CUP que “pensin en això quan marxin al llit”.

L’eurodiputat també ha assegurat que està “fart” de què “es trepitgi la paraula sobirania”, ja que segons Iglesias, aquesta “té més a veure amb les bases materials de la democràcia com un bon tractament als hospitals públics” que “amb les banderes” o “amb el sí o el no”. 

En aquest sentit, Iglesias ha declarat que “els enemics de la sobirania són els qui entreguen als bancs la sanitat pública a través de privatitzacions”. Iglesias ha acabat fent una crida a que les classes populars votin el 27S “de forma massiva” perquè segons ell “per poder canviar l’Estat primer cal canviar Catalunya”.

Joan Herrera: cap vot d’esquerres per Artur Mas

També ha intervingut en l’acte Joan Herrera, que ha demanat als indecisos d’esquerres, als i les usuàries dels serveis públics, de l’educació i la sanitat pública que no votin Junts pel Sí. 

“Cap vot d’esquerres per Artur Mas”, ha dit Herrera que s’ha dirigit a la gent rebel que està farta de les retallades i que vol votar “per la dignitat com a país i com a classe” per demanar-los el vot per Catalunya Sí Que es Pot, “l’expressió que contribueix a construir una alternativa” on es garanteixin els drets socials. “On s’ha vist que per plantar cara a una dreta com la del PP que amenaça que votem a una altra dreta”, s’ha preguntat Herrera.

Durant la seva intervenció Herrera també s’ha dirigit a CiU i a ERC per demanar-los si estarien d’acord amb un operador energètic que posi límits a Endesa i que aposti per les energies renovables.

Herrera ha insistít en demanar a Romeva un cara a cara sobre la corrupció i ha manifestat que “queden 48 hores i disponibilitat horària i una televisió disposada a oferir el debat”. “Estic segur que si anessis a la nostra candidatura, no estaries incòmode”, ha assegurat el coordinador nacional d’ICV.

Jéssica Albiach: “Vaig votar el PSOE, però ja no poden representar la gent de baix”

La número 7 per Barcelona, Jéssica Albiach, ha volgut fer una confessió: “jo vaig ser una de les 11 milions de persones que va votar el PSOE i que va ser traïda”. 

Albiach ha assegurat que el PSOE “ja no pot representar a la gent de baix” i ha posat d’exemple que alguns regidors de l’Ajuntament de Cornellà portin “més de 15 o 20 anys al poder” o que al Congrés dels Diputats votessin “la retallada de les pensions, la retallada de la llei de dependència o la reforma de la Constitució per afavorir els bancs abans que les persones”.

Joan Giner: “Som els únics que volem parlar de política en aquestes eleccions”

El número 8 de la candidatura, Joan Giner, ha assegurat que “els treballadors de Cornellà, Badalona i d’arreu” tenen molt més en comú entre ells que amb “les 400 famílies que dominen el país”. 

Giner han criticat que algunes llistes “no vulguin parlar de política, mostrin la bandera que mostrin”, mentre que Catalunya Sí Que Es Pot “sí parla de política, sí ens oposem al Consorci Sanitari de Lleida, sí ens oposem a BCN World i sí ens oposem a la privatització de l’aigua”. “Hem passat de la reivindicació a la proposta, de les places als ajuntaments” ha continuat Giner, “i ara ens toca arribar a la Generalitat”.

Lorena Vicioso: “Sí que es pot donar la volta a la Catalunya antisocial d’Artur Mas”

La fins ara diputada, Lorena Vicioso, ha assegurat que “sí que es pot donar la volta a la Catalunya antisocial d’Artur Mas”, perquè el 27S va “de la vida de les persones, no d’un sí o un no a Espanya, sinó de dignitat i de justícia social”. 

“Defensarem els treballadors d’aquí i de Madrid davant d’aquells que apliquen les polítiques de retallades a Catalunya i a l’estat”, ha dit Vicioso que ha recordat que Mas ha estat “un dels alumnes avantatjats de l’escola del PP”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here