El cap de llista de la CUP, Antonio Baños, ha sostingut que el «tremolor de cames» que s’ha vist en els manifestos de la patronat bancaria, alguns bisbes o vàries institucions de l’Estat es deu a que ara la «unitat popular» és decisiva

El cupaire ha considerat que aquesta campanya és positiva, «perquè els que porten set anys explotant-nos ara tremolen», en un acte de campanya organitzat per l’Alternativa d’Esquerres de Cornellà, que dóna suport a la CUP el 27S.

Baños ha estat polèmic. Ha afirmat que els banquers «mai havien tingut por, perquè sempre havien tingut tots els governs a favor». Ha carregat contra Junts Pel Sí i Catalunya Sí Que Es Pot; «No tenien por del Mas quan es va fer independentista i fa temps que Pablo Iglesias fa carrera televisiva i tampoc els espanta». També ha carregat contra ICV, pels seus «deutes deutes amb els bancs».

Baños ha assegurat que no investiran a Mas i que no pensen negociar «durant 18 mesos». D’altra banda, ha dit que la confluència d’esquerres té com a únic programa «demanar permís a l’Estat i la troica i gestionar les engrunes».

La campanya de l’humor

Baños ha tret ferro a la «campanya de la por» i l’ha catalogat com a campanya de «l’humor». Ha ironitzat la visita del rei a Obama, assegurant que «amb això Felip ja s’ha guanyat el sou», i s’ha mostrat crític amb que Rajoy «digui que s’ha de donar la vida per la Constitució i no l’hagi llegit».

El també membre de Súmate ha explicat que la independència inclou «un debat entre els que manen i els que no». Baños ha conclòs que «el fet que el 100% de la banca sigui contrària a la independència, ja implica que és bona».

El paper de la CUP al Parlament

Per la seva banda, l’ex-diputat de la CUP, Quim Arrufat, ha valorat el pas de la CUP pel Parlament. Ha assegurat que després de respondre «amb vagues generals i creuant el país amb una cadena humana», s’ha passat a plantejar-li a l’Estat unes eleccions «plebiscitàries i constituents». Ha coincidit amb el cap de llista actual que «les elits tenen por, i ja els tocava».

Arrufat ha reivindicat que la CUP ha introduït un vocabulari nou al Parlament, amb paraules com «anticapitalisme o desobediència» i ha recordat que «el primer discurs de David Fernàndez va espantar a molts diputats i que va dir paraules tabú».

L’ex-diputat ha reivindicat que han sacsejat l’esquerra «institucional». «No té sentit que jo torni a casa cobrant 4.500€ i els digui als meus companys que en cobren 800€ o estan a l’atur que la crisis és molt dura», ha conclòs.

L’Alternativa d’Esquerres i la CUP

L’Alternativa d’Esquerres de Cornellà és una força municipal que va participar de Cornellà en Comú, amb Podemos i el Procés Constituent, però ara dóna suport a la CUP. Àngel Camacho i Maria Sanchez, militants de l’Alternativa d’Esquerres, han estat presents a l’acte polític. Han anunciat que no pensen «negociar 18 mesos amb l’Estat espanyol». Reivindiquen un escenari de «ruptura», i que pensen «desobeir des del primer dia».

Han admès que no es senten representats «ni pels que diuen que Catalunya sortirà de la UE, ni pels que diuen que seguirà formant-ne part». Han conclòs, que «nosaltres decidirem marxar».

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here