El govern de la Generalitat va comunicar ahir als professionals la voluntat de no renovar el personal eventual a molts ambulatoris de la comarca

Els alcaldes i alcaldesses dels municipis del Baix Llobregat han estat testimoni durant els darrers anys de continues retallades de personal en els ambulatoris, que s’ha anat traduint en una pèrdua de qualitat en l’atenció sanitària que reben els ciutadans i ciutadanes d’una de les comarques amb més habitants de Catalunya.

Avui mateix, molts i moltes professionals de diferents centres d’atenció primària han manifestat la seva enorme preocupació per la voluntat anunciada ahir pel govern de la Generalitat de suprimir el personal eventual d’aquests ambulatoris. Segons aquestes informacions a partir del proper 1 d’octubre ja no es renovarà cap contracte temporal de personal eventual.
A part del mal que aquestes noves retallades causaran en pèrdues de llocs de treball, el que més preocupa a aquests professionals de la salut és la reducció alarmant i la pèrdua de qualitat en l’atenció i en l’augment de les llistes d’espera que això suposarà.

Els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats com Sant Boi, Cornellà, Sant Joan Despí, Viladecans, Gavà, Sant Feliu, Esplugues, Sant Just Desvern i El Prat mostren el seu rebuig absolut a aquesta nova supressió de personal, que ve a afegir-se a les retallades que el govern del president Artur Mas ha aplicat de manera continuada al sistema públic de salut del nostre país en els darrers anys. Un govern que, mentre empobreix la qualitat de la sanitat pública, desvia recursos i pacients a centres privats.

Aquests ajuntaments expressen el seu malestar per la deslleialtat institucional que suposa aquesta decisió unilateral per part de la Generalitat, que en cap moment ha estat comunicada als responsables municipals.
Així mateix mostren el seu suport i reconeixement al conjunt del personal sanitari que, en un context d’extraordinària dificultat, continuen esforçant-se personalment per atendre en les millors condicions a la nostra ciutadania.

Per últim, manifesten la seva voluntat de continuar defensant una sanitat pública de qualitat i per tant lluitaran contra aquesta decisió d’última hora del govern de la Generalitat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here