Soria assegura que Volkswagen mantindrà les inversions. La UGT de Catalunya exigeix al govern espanyol que rectifiqui i no reclami a Seat les ajudes per vehicle eficient. Volkswagen nomena el cap de Porsche com a nou conseller delegat i el cap de vendes d’Audi serà el nou president de Seat

Barcelona (ACN).- El ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, ha assegurat aquest dissabte que el govern espanyol reclamarà a Seat que torni les ajudes rebudes en concepte de vehicle eficient en els models afectats pel frau de les emissions contaminants. En declaracions als mitjans abans de la conferència política del PP canari, Soria ha explicat que espera que la companyia automobilística li indiqui el nombre de vehicles fabricats i venuts, dins i fora de l’Estat, que han estat manipulats. El ministre ha assegurat que té la garantia de Volkswagen de què es mantindran les inversions de 3.300 milions d’euros anunciades fa unes setmanes i que el frau “no afectarà ni a l’activitat ni a l’ocupació”.

La UGT de Catalunya ha exigit al govern espanyol que rectifiqui i no reclami a Seat les ajudes per vehicle eficient en els models afectats pel frau de Volkswagen. El ministre d’Indústria, José Manuel Soria, va anunciar dissabte aquesta voluntat i també que l’Estat espera que la companyia automobilística li indiqui el nombre de vehicles fabricats i venuts, dins i fora de l’Estat, que han estat manipulats. La UGT titlla d'”inadmissibles” les paraules de Soria i considera “deplorable” que el govern espanyol en lloc de fer costat a l’empresa i als treballadors de Seat en aquesta crisi “centri els seus esforços en agreujar-la encara més i posi en risc milers de llocs de treball directes i indirectes”.

El Consell de Supervisió de Volkswagen ha nomenat Matthias Müller, actual cap de Porche, com a nou conseller delegat del Grup Volkswagen, després que dimecres presentés la dimissió Martin Winterkorn arrel de la crisi dels motors manipulats. Müller ha afirmat que el seu objectiu és “recuperar la confiança per al grup” i assegura que la companyia “té l’oportunitat de sortir d’aquesta crisi més forta que abans”. El nomenament de Müller no ha estat l’única novetat de la nova estructura directiva de Volkswagen, que incorpora com a nou home fort el fins ara president de Seat, Jürgen Stackmann. El seu lloc a Seat l’ocuparà a partir de l’1 d’octubre el que fins ara era cap de vendes d’Audi, Luca de Meo.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here