Des d’avui i fins al 10 d’octubre sis defensors i defensores dels drets humans, de diferents països del món, visitaran Catalunya per donar a conèixer la seva tasca dins de les activitats programades enguany en el marc del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans . Els ajuntaments promotors volen expressar el compromís de donar a conèixer la feina dels defensors i les defensores dels drets humans, tot ajudant a conscienciar la ciutadania de les ciutats participants sobre la necessitat d’integrar la defensa dels drets humans a la vida quotidiana

L’Ajuntament de Sant Boi lidera el projecte amb la Comissió Catalana d’Ajuda als Refugiats, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i l’Institut Català Internacional per la Pau.

Activistes

Les persones convidades en aquesta ocasió són el sacerdot mexicà Pedro Pantoja Arreola, la cooperant espanyola Helena Maleno, Andrés Krakenberger, activitsta contra la pena de mort, l’activista keniana Ruth Mumbi, la guatemalenca Yolanda Oquelí, activista mediambiental, i Maryam al Kahawaja, de Bahrain.

A més, l’organització ha iniciat una campanya per demanar l’alliberament de Victoire Ingabire Umuhoza, de Ruanda, i Wafae Charaf, de Marroc, empresonades a causa de la seva lluita en defensa dels drets humans.

El lideratge de Sant Boi

Avui l’alcaldessa de la localitat impulsora, Lluïsa Moret, i la Tinenta d’alcaldia de Ciutat Educadora, Cooperació, Solidaritat i Pau també de Sant Boi, Alba Martínez, donaran la benvinguda oficial a aquestes persones i el dia 30, seran rebudes pel Síndic de Greuges de Catalunya.

A Sant Boi, Pedro Pantoja i Helena Melero tindran un paper destacat a la inauguració de Barrejant’15 , la trobada de la solidaritat de Sant Boi que tindrà lloc aquest divendres 2 d’octubre. I Yolanda Oquelí, Ruth Mumbi i Maryam Khawaja participaran a la taula rodona Dones i drets humans: una lluita sense fronteres, programada per al dissabte 3 d’octubre, dins del Barrejant, i al Fòrum d’Alumnes pels Drets Humans, previst per als dies 6 i 7 d’octubre a Can Massallera.

Ciutats defensores dels drets humans

Les ciutats participants en aquest projecte són Sant Boi, Santa Coloma de Gramaet, El Prat de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Castelldefels, Viladecans, Gavà, Sant Cugat del Vallès, Molins de Rei, Terrassa, Barberà del Vallès, Granollers, Esplugues i, des d’aquest any, Sant Joan Despí, Girona i Sant Quirze del Vallès.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here