En aquest curs escolar, el Consell Comarcal del Baix Llobregat ha rebut més d’11.000 sol·licituds d’ajuts de menjador, i és la més alta registrada en els darrers cursos escolars. Fins la data, tot i que encara hi ha expedients en revisió, s’han atorgat un total de 5.147 beques garantides, amb un cost de 3.482.610,21€. Segons l’ens comarcal, la Generalitat de Catalunya ha retallat en 250.000€ els fons destinats a beques menjador

La Generalitat ha comunicat recentment al Consell Comarcal del Baix Llobregat, la quantitat destinada a la dotació flexible, és a dir, aquella quantitat econòmica destinada a cada territori per cobrir la resta de beques no garantides, i que ascendeix a 266.616,94 €, una quantitat sensiblement inferior a la del curs passat, que va ser de 517.554,21€.

Més de 2.000 nens i nenes es troben a la comarca en aquesta situació. Aquestes famílies reuneixen les condicions d’accés als ajuts de menjador, ja que no superen els límits econòmics fixats per la Generalitat per tot Catalunya. Tot i no tenir accés a una beca garantida, aquestes famílies tenen importants dificultats econòmiques i socials; cal remarcar que un 55% de les mateixes estàn en un pla d’intervenció dels serveis socials municipals.

El Consell Comarcal del Baix Llobregat ha sol·licitat de manera urgent una reunió amb la Conselleria d’Ensenyament, amb l’objectiu de manifestar el desacord amb aquesta dotació, que és del tot insuficient per cobrir la demanda de beques de menjador en una comarca que presenta una de les rendes familiars brutes més baixes de tot Catalunya.

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here