La 5a edició del Vimart ha tornat a erigir-se com una de les fires vitivinícoles més importants del país, amb 4.000 visitants i 13.000 degustacions de menjar i beure, un 30% més que l’any passat. La Festa del Most, un dels actes més tradicionals, va aplegar més d’un miler de persones en una impressionant cercavila, que va culminar amb el pregó de festes, a càrrec del director de l’INCAVI, Jordi Bort

El Vimart ha ofert un ampli espai, al voltant de la plaça de l’Església, amb la participació de diferents cellers i caves de les denominacions d’origen Penedès, de la qual Martorell en forma part, i Catalunya. La Fira també ha ofert l’oportunitat única als visitants de tastar vins i caves d’alguns dels millors cellers i bodegues del país, alhora que han fet un tast de l’àmplia proposta gastronòmica.

La Festa del Most va començar a la plaça del Vi amb l’acte ritual de la recollida de raïm a càrrec de l’alcalde Xavier Fonollosa. El Drac Fafum d’Els Convents, Gegants, Capgrossos, Bastoners de l’Esbart Dansaire, la Banda Simfònica de Martorell, el carro dels pagesos, el de les portadores, el carro de la bóta, el del vi i del cava, van  protagonitzar la tradicional cercavila. Els Geganters de Sant Cugat, de Lliçà de Munt, de la Sagrera i de Bisbalet, van ser algunes de les colles convidades.

Passat, present i futur vitivinícola

Jordi Bort, director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), va recordar durant el seu pregó el passat vitivinícola de Martorell amb el naixement del Sindicat, que reeixia el 1917 en l’àmbit cooperatiu pel tractament de residus vínics, quan el 37% de la superfície local eren vinyes.

L’any 1933 es reconeixia la D.O Martorell. El pregoner es va referir al Vimart com a present per a que “els nostres vins es coneguin més i millor, i tornem a ser un referent de promoció del vi català per assegurar-nos un futur esperançador”.

Vi, moda i estilisme

Els jardins de l’Enrajolada van acollir la 4a edició de Vi, moda i estilisme, a càrrec de la perruqueria d’autor Sonia Pinedo i el Restaurant Ca l’Esteve, que van fer gaudir els assistents d’una desfilada de moda acompanyada d’un tast de diferents vins.

Rendits als Aspencat

Entre els concerts que ed van poder escoltar aquest dissabte, va destacar el d’Aspencat. Els alacantins van presentar, davant un pàrquing del Vapor entregat, el seu cinquè treball Tot és ara. Prèviament, els grups locals Traw, Smooth, Sota zero, GJK, Apalankaos i The Squirrels, van participar de la VIII Mostra jove O-Kàlia.

Altres actes destacats de Dissabte

El matí de dissabte va engegat amb l’exposició Sirenes dels Amics de l’Art al Complex Educatiu Torrent de Llops. El periodista Josep Sucarrats va presentar el llibre Teoria i pràctica del vermut a l’Enrajolada, un manual per conèixer més sobre aquesta beguda tant dels 80 que ha tornat a posar-se de moda. 

La rambla de les Bòbiles va acollir una nova edició de la Fira del Disc amb vinils, cd’s i dvd’s per a melòmans. A més, el Club Natació Martorell va celebrar el seu 85è aniversari amb una nedada solidària, on un centenar de participants van nedar 11.380 metres a benefici de Creu Roja i l’Agrupació Excursionista de Martorell va exposar  les obres del 24è Concurs de fotografia de muntanya a Cal Nicolau.

I aquest diumenge, la culminació de la festa 

El darrer dia de la Festa del Roser ha concentrat els seus actes al nucli antic de Martorell. La 25a Trobada de Puntaires, la Fira d’Artesania dels botiguers de La Vila, el 28è Aplec del Roser, la 18a Marxa de la Gent Gran i el 7è Mercat del Trasto, han estat alguna de les activitats més destacades.

Durant tot el matí, més de 300 puntaires han exhibit les seves puntes de coixí i a l’agulla a la 25a Trobada de Puntaires, a la plaça de La Vila. L’alcalde Xavier Fonollosa i els regidors de l’equip de govern han inaugurat l’exposició commemorativa de la Trobada, amb una mostra dels treballs fets a mà per les participants.

Un centenar de persones han celebrat el Dia Internacional de la Gent Gran amb la 18a Marxa de la Gent Gran fins a Santa Margarida, on els caminaires han rebut una làmina com a obsequi. En arribar a la plaça de La Vila, s’ha llegit el manifest, amb l’acompanyament musical de la Marxing Band.

La Secció Sardanista de Martorell ha organitzat, a la plaça de l’Església, el 28è Aplec del Roser, amb les cobles Mediterrània, Mil·lenària-Fidelíssima Vila de Perpinyà i Marinada. La cita ha clos amb una arrossada popular als jardins de l’Enrajolada.

La 7a edició del Mercat del Trasto ha reunit una setantena de parades a la pista d’El Progrés, amb productes de segona mà en bon estat. La roba i el material infantil han tornat a ser els articles amb millor sortida.

El Círcol, que properament acollirà el Centre de Serveis a les Entitats, ha albergat una exposició de l’artista local Quim Aranda, amb làmines i rèpliques dels gegants, gegantons i capgrossos de Martorell.

El Museu Municipal Vicenç Ros ha organitzat una activitat familiar per elaborar una etiqueta de vi i fer-se fotografies vestits de pagès.

A la tarda, s’ha pogut gaudir de l’espectacle Tot plegat, amb la companyia Teatre Mòbil, a El Foment;  del musical Somriures i llàgrimes de The Sound of Music, a El Progrés; i d’un tast de vins amb Lluís M. Bosch (compositor) i Carolina Rius (pianista), a la Biblioteca Martorell.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here