La revista funerària Adiós ha organitzat la segona edició del “Concurs de Cementiris” 
El Cementiri de Roques Blanques, ubicar al Papiol, ha estat guanyador en la categoria de millor iniciativa medi ambiental, d’aquest concurs estatal, pels projectes “Bosc de la Calma” i els “Arbres familiars”.

Aquestes iniciatives ecològiques d’inhumació de cendres, pioneres al nostre país, afavoreixen la plantació d’arbres autòctons de la cornisa mediterrània- alzines, alzines sureres i pi pinyer- i a la vegada permeten donar resposta d’una forma sostenible i respectuosa amb el medi ambient a la creixent demanda d’incineració, que arriba al 40% dins l’àrea metropolitana de Barcelona.

El “Bosc de la Calma”, posat en marxa el 2007, és una altenativa que consisteix en enterrar una urna cinerària biodegradable i plantar al costat de la mateixa un arbre, identificant amb una petita placa el nom del difunt i l’any del seu naixement i defunció. 

L’objectiu d’aquesta iniciativa ecològica és, en la seva primera fase, reforestar una zona de la serra de Collserola que va patir un incendi fa dos anys, a més a més d’oferir una solució 100% ecològica a les cendres. La seva acollida va ser tant positiva que es va decidir oferir aquesta opció en noves zones del cementiri.

Pel que fa als “Arbres familiars”, parteix de la idea del “Bosc de la calma” però l’arbre, en aquest cas és de major edat i dimensions, per tant el que permet és que al seu voltant es puguin inhumar fins a cinc urnes biodegradables, com si fos una sepultura familiar. 

Com en el cas del “Bosc de la calma”, el nom del difunts es remarca en una petita placa d’acer arran de terra. L’opció dels “Arbres familiars”es va posar en marxa el 2008, en resposta a la demanda de moltes persones que desitjaven poder enterrar sota el mateix arbre les cendres de diferents membres de la seva mateixa familia.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here