El ple d’Olesa dona suport a Olesa Sardanista en la voluntat de que el municipi pugui esdevenir capital catalana de la sardana l’any 2017

La Capital de la Sardana té com a objectius contribuir a ampliar la difusió, el conreu i el prestigi social de la sardana, incrementar la seva cohesió en l’àmbit cultural en els territoris al nord i sud de Catalunya i Andorra, i també promoure i projectar el municipi designat com a Capital de la Sardana tant a l’interior com a l’exterior de les fronteres polítiques del país.

La Comissió Capital de la Sardana, entitat independent de la societat civil formada per la Federació Sardanista de Catalunya, la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i l’Obra del Ballet Popular, és qui ha implantat i desenvolupa la capitalitat de la sardana en l’àmbit esmentat anteriorment, que inclou tres estats europeus.

Qualsevol municipi pot aspirar a ser designat com a Capital de la Sardana. Per ser-ho ha de presentar la corresponent candidatura i que la Comissió l’elegeixi com a capital, d’entre les candidatures presentades en cada edició.

Una tradició iniciada al 2012, en la que l’any passat va ser escollida la ciutat de Barcelona i enguany, la localitat de Calella. La capital de la sardana 2016 serà Mollerussa, esdevenint per tant, la quarta Capital de la Sardana, amb un projecte que intentarà aprofitar les diverses activitats culturals anuals per involucrar-hi el món de la sardana i cobla. A més es proposaran esdeveniments especials com debats, jornades, cursos de revesses, tècniques d’assaig de la sardana i altres accions relacionades amb les sardanes i la cultura popular.

Desitjem molta sort a Olesa en la seva petició de poder esdevenir la 5ª Capital de la Sardana de Catalunya per a l’any 2017.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here