El certamen, que arriba a l’onzena edició, s’obre al públic familiar, a diferents expressions artístiques i a nous escenaris

El Festival de Cinema i Drets Humans de Gavà, GavàMón, celebra del 15 al 18 d’octubre la seva onzena edició sota l’organització de l’Ajuntament de Gavà i amb l’Espai Maragall com a principal escenari. Hi haurà projeccions audiovisuals d’entitats gavanenques junt amb pel·lícules de Sudàfrica, França, Regne Unit, Estats Units i Aràbia Saudita, entre d’altres països. Respecte al II Concurs Internacional de Curtmetratges, enguany ha comptat amb la participació de 134 films d’arreu del món.

Al llarg d’aquests quatre dies, projeccions locals i internacionals contribuiran, segons el regidor de Joventut i Cooperació, Èric Plaza, a “sensibilitzar sobre la situació de vulneració dels drets humans i a difondre iniciatives impulsades per institucions, col·lectives o persones a favor dels drets fonamentals de les persones”. Plaza assegura també que “aquest certamen mostra que Gavà és una ciutat defensora dels Drets Humans i de les llibertats bàsiques de tots els individus i és la culminació de la tasca que fem al llarg de l’any en la defensa d’aquests drets”. El regidor gavanenc es mostra satisfet d’un esdeveniment que enguany “incorpora força novetats, com ara la inclusió de pel·lícules per a tots els públics, com ara el familiar, que s’afegeix a les projeccions més destinades al públic infantil o juvenil”.

El festival també s’obre a altres iniciatives artístiques, com ara el teatre, la música, la pintura i la fotografia. Així, en col·laboració amb l’Agrupació Fotogràfica de Gavà, es convoca el I Concurs Fotogràfic GavàMón, amb la participació de 34 obres i el guanyador del qual es coneixerà en el decurs de la inauguració del festival, el divendres, 16 d’octubre, a les 20.30h. a l’Espai Maragall. L’acte inaugural serà una mostra de la voluntat del festival d’incorporar aquestes altres expressions artístiques, com ara la dansa contemporània i el teatre, a més de la música, amb una actuació conjunta del grup gavanenc Please (grup tribut a U2), l’Escola de Música Alba Massana i la soprano Justina Godino. La pel·lícula inaugural serà Selma, que gira entorn la lluita de Martin Luther King pel dret de vot de la població afroamericana.

El GavàMón s’obrirà dijous 15 amb cinema infantil, concretament amb la projecció de Khumba, una cinta d’animació adreçada als centres educatius de Gavà. La jornada continuarà en un nou escenari, la Biblioteca Josep Soler Vidal, que acollirà la projecció del documental Tornar a Nadia, que narra la història d’una noia afganesa que es fa passar per noi durant anys per evitar les restriccions imposades pels talibans. La mateixa Nadia Ghulam assistirà al passi per participar en un col·loqui posterior.

Divendres 16, tornarà el cinema a l’Espai Maragall amb Camino a la escuela, adreçada al públic juvenil, una projecció que començarà a les 9.30h. El certamen es reprendrà a la tarda amb música al carrer al passeig Maragall a càrrec del grup local Iceberg que serà el pròleg de l’acte inaugural.

El matí de dissabte estarà protagonitzat per entitats gavanenques. L’Institut Bruguers, la Fundació Caviga i l’Escola Maria Felip presentaran les seves projeccions en el marc del programa “Amb els drets fem ciutat”. A la tarda, i per primera vegada en la història del GavàMón, es projectarà una pel·lícula adreçada al públic familiar, Home, que donarà pas al passi del documental Everyday rebellion, una mirada a protestes socials d’arreu del món, que comptarà amb la presentació del director del diari El Crític. La jornada es tancarà amb la projecció del film La bicicleta verde.

Diumenge estarà dedicat al II Concurs Internacional de Curtmetratges on, de les 134 pel·lícules que s’hi han presentat, vuit han passat a la fase del jurat, que a partir de les 18:00h. donarà a conèixer el seu veredicte. El film guanyador, junt amb altres quatre films, es projectarà a l’Espai Maragall perquè el públic triï el seu guanyador. El lliurament de premis als curtmetratges guanyadors estarà amenitzat per 360 Grados Danza Contemporánea, Dodo Produccions i The Soul Mamas.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here