Des d’aquest dijous 8 i fins al dilluns 12 d’octubre, Sant Feliu celebra la Festa de Tardor 2015 amb un programa farcit de propostes per a tots els públics. Enguany, en el marc de la festa es commemoren els 30 anys del Drac i dels gegants Guillem i Violant de Bar. Precisament, el Palau Falguera acull una exposició que es pot visitar fins al 18 d’octubre on es reprodueix a través de dibuixos de grans dimensions el conte dels tres personatges, el qual, com cada any, es representarà a través d’un espectacle de titelles en el marc de la festa

Dijous 8, a les 19.45 h, s’inicia oficialment la celebració amb el lliurament del Mocador d’Honor des del balcó de l’Ajuntament a Roser Rius per haver transmès l’esperit de participació de la festa amb entusiasme i sentiment cultural i municipal. A continuació, trabucaires, diables, gegants, tabalers i altres colles i bèsties començaran el tradicional seguici, una cercavila popular pels carrers de la ciutat.

Divendres 9, tindrà lloc un dels actes de foc que més atrau la mainada, el correfoc infantil que s’iniciarà a les 18 h a la pl. Vila. A la nit, hi ha discomòbil en diferents punts de la ciutat. Així, a les 22 h, la música començarà a sonar al Centre Cívic Roses. Una mica més tard, a les 23 h, hi haurà també discomòbil a la plaça de la Salut en el marc de  la Festa dels Diables de La Salut. D’altra banda, la música també estarà present al carrer de Joan Maragall en una sessió de discomòbil que s’iniciarà a mitjanit.

Dissabte 10, tindrà lloc la tradicional bicicletada popular, amb sortida i arribada a la plaça Alfons Comín, a partir de les 10.30 h. Enguany hi haurà un únic recorregut per a tothom de7 km de distància per la zona del riu. A part, durant tot el dia, tant dissabte com diumenge, el passeig del Comte de Vilardaga del Mas Lluí recordarà l’Edat Mitjana amb motiu del Mercat medieval. A les 12 h s’iniciarà la cercavila de bastoners que recorrerà els principals carrers del centre de la ciutat. A les 18 h hi haurà un concert de la Banda Simfònica Ciutat de les Roses al Casal Municipal de la Gent Gran. A la mateixa hora també comença l’actuació dels quadres flamencs de la Peña Cultural Recreativa Luis de Córdoba, a la pista de lleure de la riera de la Salut. A partir de les 19 h s’iniciarà la tabalada i la cercavila dels grups de percussió, com a acte previ a l’inici del correfoc a la pl. Vila, a les 20.20 h. La tercera edició del concert “Sant Feliu Sona!” aplegarà grups locals com Sidonie, Rombo, Mostaza Gálvez, Mai i Mama Pinya DJ’s. Serà un concert gratuït a la pl. Lluís Companys.

Diumenge 11, a partir de les 9 h del matí i fins a les 14 h se celebra una jornada de portes obertes a la sala de fitness del Complex Municipal de Piscines. Durant el matí la fira d’adopció d’animals s’instal·larà a l’espai exterior del Centre Cívic Les Tovalloles, a la riera de la Salut, amb l’objectiu d’intentar trobar una família a gossos i gats abandonats. A partir de les 11.30 h s’iniciarà la cercavila de gegants amb la presència de colles de la ciutat i de municipis convidats. Tot seguit, a les 12 h, els castellers ocuparan la plaça de la Vila per celebrar l’actuació castellera de la Diada de Sant Rarimi. La música i el ball caracteritzaran la XII Mostra Internacional de Folklore Tradicional, que es podrà veure a la pl. Lluís Companys, a partir de les 19.30 h. Al vespre hi ha diferents concerts a la plaça del Casal de Joves.

Dilluns 12, els aficionats als vehicles de motor podran fer un tomb pels jardins del Palau Falguera i contemplar la concentració de cotxes i motos antigues que organitza el Motor Clàssic Sant Feliu. A les 12 h s’iniciarà la cercavila de les colles de Sant Feliu que sortirà de la plaça de Can Maginàs i acabarà a la plaça de la Vila. A les 18 h hi haurà sardanes a la plaça de la Vila amb la Cobla Sant Jordi. A més, a la mateixa hora, la plaça de Lluís Companys acollirà la Fest & Ball, una exhibició de hip hop i funky. El punt i final de la celebració anirà precedit de la Nit de Foc, a càrrec dels Diables de la Salut, i el repic de campanes a càrrec de la Colla de Campaners.

A més, durant tots els dies de festa estarà oberta la fira d’atraccions al carrer Mataró.

Consumicions i tapes a bon preu amb el ‘Canya Sant Feliu’

Per cinquè any consecutiu, la Festa de Tardor repeteix la campanya ‘Canya Sant Feliu’. Una cinquantena de bars i restaurants de la ciutat ofereixen fins al dilluns 12 d’octubre una canya de cervesa i una tapa per només 1,50 €.

S’incrementen les mesures de seguretat durant la Festa de Tardor

Amb l’objectiu de millorar la seguretat durant la Festa i, especialment, en les activitats de foc, enguany es posen en marxa noves accions per evitar incidents i garantir l’assistència immediata dels serveis d’emergències i de les forces de seguretat, en cas que sigui necessari.

Concursos de fotografia

En el marc de la Festa de Tardor 2015 se celebren dos concursos de fotografia que pretenen animar tothom a viure amb més intensitat la festivitat. L’objectiu és aconseguir captar, ja sigui amb el telèfon mòbil, la càmera o altres dispositius electrònics, una imatge de la Festa de Tardor que destaqui per la seva singularitat.

El 9 d’octubre, festiu local amb llibertat d’obertura de comerços

El divendres 9 d’octubre, dia de festa local, els comerços de Sant Feliu podran obrir en el seu horari comercial habitual.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here