Capaç de baixar a una profunditat de 1.200 metres, el submergible de Sant Feliu ha realitzat aquest mes de setembre la seva primera campanya al jaciment de Cala Cativa I, al Port de la Selva
El Port de la Selva (ACN).- Després d’11 anys de feina i gairebé 3 milions d’euros d’inversió, el submarí català Ictineu 3, un dels més avançats tecnològicament del món i capaç de baixar a 1.200 metres de profunditat, ha realitzat aquest mes de setembre la seva primera campanya científica. 

Al servei del Centre d’Arqueologia Subaquàtica (CASC), el submergible ha treballat al jaciment de Cala Cativa I, al Port de la Selva, un vaixell d’entre 8 i 9 metres d’eslora datat al segle I aC.

Aquesta primera campanya ha servit, segons el Gustau Vivar, responsable del CASC, per demostrar les capacitats del submergible que “obre noves fronteres” donada la seva maniobrabilitat i el fet de poder treballar a profunditats desconegudes fins ara.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here