Malgrat la pluja, moltes localitats de la comarca van acollir ahir concentracions davant els ajuntaments, contra les imputacions pel 9N. Des d’elBaix.cat us oferim la crònica de 3 localitats baixllobregatines

Els actes, convocats per l’Assemblea Nacional Catalunya, Omnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència es van celebrar simultàniament a la gran majoria de municipis de Catalunya.

Gavà

Prop de 150 persones es van concentrar aquest dilluns al vespre davant de l’Ajuntament de Gavà, com a resposta a la crida feta arreu de Catalunya amb l’objectiu de donar suport als imputats pel 9N pel Tribunal Superior de Justícia.

L’acte organitzat, a nivell local, conjuntament per l’ANC, Òmnium Cultural, La Mata de Jonc, Súmate, CDC i ERC va consistir en la lectura del manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir signat per l’ANC, Òmnium, l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis.

El text reitera que “el dret a decidir el futur polític i institucional de Catalunya és inherent a la ciutadania catalana en virtut del principi democràtic i del dret que té tota nació” i condemna el fet que això “no hagi estat possible per l’oposició del govern de estat que mai ha proposat cap alternativa i ha judicialitzat tots aquests fets defugint totes les seves responsabilitats polítiques en aquest àmbit i generant una anomalia democràtica en el funcionament de les institucions privant la ciutadania de Catalunya del dret a decidir el seu futur”.

El manifest qualifica d’ “antidemocràtiques les querelles adreçades al president Mas, a l’exvicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i a la consellera d’ensenyament Irene Rigau” i assegura es expressa “la coresponsabilitat amb la convocatòria del 9N feta des de criteris democràtics i cívics, assolint una resposta massiva del poble català”, i conclou dient que “les urnes no poden ser mai imputades”.

Al final de l’acte es va emplaçar els assistents a participar en la concentració que es farà demà davant de la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a Barcelona i a signar la carta de protesta dirigida a l’esmentat ens judicial per demanar que “s’arxivin les causes obertes i expressar el rebuig al fet que una consulta per conèixer l’opinió de la ciutadania es consideri delicte dins un estat democràtic”.

Martorell

Malgrat la pluja, un centenar de persones es va concentrar ahir al vespre davant l’Ajuntament en la mobilització convocada per l’ANC, Òmnium, l’AMI i l’ACM per la imputació d’Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega per l’organització del 9N.

L’alcalde Fonollosa va llegir el manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir contra la imputació de les autoritats catalanes.

A través del manifest, Xavier Fonollosa va reiterar que “el Dret a Decidir el futur polític i institucional de Catalunya és inherent a la ciutadania catalana en virtut del principi democràtic i del dret que tenim com a nació”.

Davant l’oposició de l’Estat a exercir aquest Dret i la manca d’alternativa, “el govern de l’Estat ha judicialitzat tots aquest fets, defugint les seves responsabilitats polítiques en aquest àmbit, i generant una anomalia democràtica en el funcionament de les institucions”.

Les entitats convocants van denunciar les querelles adreçades al president de la Generalitat, Artur Mas, Joana Ortega, exvicepresidenta del Govern, i Irene Rigau, consellera d’Ensenyament, encausats pel TSJC, i van mostrar la corresponsabilitat amb la convocatòria del 9N “feta des de criteris democràtics i cívics i que ha sigut resposta massivament pel poble català”.

L’ANC, Òmnium, l’AMI i l’ACM van anunciar una altra concentració dels càrrecs electes al Parlament davant del TSJC el proper 15 d’octubre. Les entitats justifiquen les accions perquè, diuen, “els atacs per respondre al mandat democràtic de la ciutadania i posar les urnes són també un atac a la pròpia democràcia”.

Olesa de Montserrat

Amb l’Himne Nacional de Catalunya, Els Segadors, es donava per finalitzada la concentració de suport als imputats per la convocatòria del procés participatiu celebrat el passat 9 de novembre. L’acte va comptar amb la presència de 12 regidors de l’Ajuntament d’Olesa i uns quants centenars d’olesans i olesanes.

Amb la presència de 9 regidors de l’equip de govern del Bloc Olesà i dels regidors d’Esquerra Republicana i Convergència i Unió, alguns centenars d’olesans es van aplegar per donar suport al President de la Generalitat, Artur Mas, la Vicepresidenta Joana Ortega i la Consellera d’Educació Irene Rigau.

Jaume Vendranes va ser l’encarregat d’obrir els parlaments encoratjant als assistents a participar a la resta d’actes de protesta per la imputació i suport als imputats que es celebrarà els propers dies.

L’alcaldessa Pilar Puimedon va llegr el manifest conjunt dels municipis que formen part de l’AMI criticant la judicialització de la política així com mostrant-se corresponsables en la convocatòria del 9N. En una defensa del dret a decidir del poble de Catalunya i qualificant d’antidemocràtiques les decisions tant del govern espanyol com de la justícia.

Al voltant de les 8 del vespre l’acte finalitzava amb crits d’independència dels assistents.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here