El consitori baixllobregatí declara tres dies de dol oficial i un minut de silenci avui a les 12 del matí, per la mort del regidor de l’Ajuntament de Castelldefels i ex diputat del Parlament de Catalunya, Jordi Miralles i Conte

Jordi Miralles, qui va ser Coordinador general d’Esquerra Unida i Alternativa durant dotze anys, ha mort avui d’una malatia sobtada a l’edat de 53 anys.

L’Ajuntament de Castelldefels, en un comunicat, lamenta la mort del 5è tinent d’alcalde i regidor-delegat de Comerç, Turisme i Hostaleria i Pla de Barris de l’Ajuntament de Castelldefels i ex diputat del Parlament de Catalunya d’ICV-EUiA durant més de 9 anys, Jordi Miralles i Conte, que ha mort aquest dimecres 14 d’octubre després d’una greu malaltia.

El consistori municipal ha decidit decretar 3 dies de dol oficial, suspenent tots els actes institucionals programats per als 14, 15 i 16 d’octubre, així com les activitats lúdiques organitzades al municipi. Durant aquests dies de dol oficial, les banderes onejaran a mig pal a la façana de l’Ajuntament.

Aquest matí l’Ajuntament ha convocat a les 12 hores un minut de silenci en memòria de Jordi Miralles i Conte a la porta de l’Ajuntament de Castelldefels i aquesta tarda a les 19 hores es convoca un Ple Extraordinari al Saló de Plens (en directe per Castelldefels Televisió i Ràdio Castelldefels 98.0 FM).

Al mateix comunicat, els membres del consistori conjuntament amb la família agraeixen les mostres de suport i preocupació manifestades durant aquests dies per la salut del regidor.

Historiador de formació i carter de professió, en Jordi Miralles va ser Diputat d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya entre el 2003 i el 2012, moment en el que va tornar a exercir de carter.

A les municipals d’enguany, va concórrer a les llistes de Movem Castelldefels, esdevenint regidor i 5è tinent d’alcalde; una victòria més dolça si cap perquè Movem arrabassava el poder al PP, en el que havia esdevingut un dels seus feus.

Des del seu partit, Esquerra Unida i Alternativa, s’ha fet públic un comunicat que expressa el seu “més sentit suport a la familia i els amics de Jordi Miralles, un company de lluites, una persona honesta i compromesa i un exemple de dignitat i treball”.

El coordinador d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha lamentat la mort de qui va ser líder del seu partit, de qui ha destacat la seva capacitat de lideratge, abanderant els acords amb ICV que van posar fi a “trenta anys de guerra en l’esquerra que venia del PSUC”.

“Era un lluitador i un revolucionari, fidel a les seves idees, que és important en els temps que corren”, ha dit a Efe després de conèixer la mort de Miralles.

Va ser una persona “unitària”, ha assenyalat Nuet, que va saber entendre que calia apostar per la unitat de l’esquerra “en lloc de fer la guerra”, una persona “insubstituïble” de la que molts han après, entre ells ell mateix, ha confessat.

Per la seva banda, els seus companys de coalició, Joan Herrera i Dolors Camats, han volgut traslladar, en nom de tota la militància d’ICV, “el condol a familiars, amics i companys d’EUiA”.

Tant Herrera com Camats han posat en valor la capacitat de lluita de Miralles, la seva honestedat i el seu caràcter unitari sent una ““figura cabdal” en la construcció de la unitat de l’esquerra i un dels artífexs que va fer possible que ICV i EUiA es tornessin a presentar conjuntament el 2003. “Aquella coalició que sumava per ser més útils a la societat. Ell va ser un forjador de la unitat”, han destacat.

“Avui, homes i dones com el Jordi són més necessaris que mai: carregats d’experiència, d’intel·ligència i de molta fraternitat. Ja fa tres mesos que et trobem a faltar”, han conclòs Herrera i Camats, que consideren un “honor” haver coincidit en tantes lluites al carrer i al Parlament.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here