30 produccions i 80 professionals estan nominats en aquesta edició d’uns premis que es concedeixen per votació popular. El gavanenc Guillem Martí competirà en la categoría de millor actor de musical per el seu paper al Petit Príncep

Fins el 16 de novembre es pot votar a través de http://www.premisbutaca.cat/2015/ per tal de decidir quines han estat les millors produccions escèniques i els artistes nominats durant la darrera temporada a Catalunya

El lliurament dels Premis Butaca de Teatre de Catalunya es farà al Teatre Principal de Barcelona el 23 de novembre en el decurs d’una gala que cada any reuneix a la majoria de professionals del sector.

Enguany els guardons de teatre per excel·lència de Catalunya inclouen 19 categories, tres d’elles relacionades amb el teatre musical; millor musical, millor actor de musical i millor actriu de musical. També es premia el millor espectacle per al públic familiar i la millor composició musical.

A la categoria de millor actor de musical està nominat el jove actor gavanenc i alumne de l’Espai Escènic Guillem Martí, protagonista d’El Petit Príncep. Es tracta d’un espectacle creat per Àngel Llàcer i Manu Guix que combina música, cançons d’estils diversos, intèrprets, so de 360º i una escenografia visual espectacular, per explicar una de les històries més commovedores i estimades arreu del món.

Aquesta producció té altres dos nominacions, a la de millor actriu de musical, Elena Gadel, i al millor espectacle per al públic familiar. Amb Guillem Martí estan nominats Albert Mora (A la burgesa) Ivan Labanda (Guapos i pobres) i Frank Capdet (Flor de Nit – El Cabaret).

Les nominacions

Un total de 30 produccions i 80 professionals esta nominats. El Rei Lear i El curiós incident del gos a mitjanit amb vuit nominacions, lideren el rànquing dels espectacles més nominats, seguits de, L’art de la comèdia, amb sis. Una giornata particolare amb cinc i La Partida amb quatre nominacions. Els nominats a millor muntatge teatral són El Rei Lear, L’art de la comèdia, La Partida, El President, El curiós incident del gos de mitjanit i Una giornata particolare.

Com a millor actor, estan nominats Pol López per El curiós incident del gos de mitjanit, Lluís Homar per Terra Baixa, Francesc Orella, per El President, Joan Carreras per L’art de la comèdia i Pablo Derqui per Una giornata particolare. Pel que fa a les actrius, les nominades a millor paper protagonista són Núria Espert per El rei Lear, Rosa Renom per El president, Sílvia Bel per Vells temps, Mercè Arànega per L’alè de la vida i Clara Segura per Una giornata particolare.

En la categoria de muntatge de petit format, els nominats són El Llarg dinar de Nadal, Tortugues, Vells Temps, L’alè de la vida, La gavina. Flor de Nit – El Cabaret, Mares i filles, Per sobre de totes les coses, A la burgesa estan nominats com a millor musical. I en la categoria de dansa, els nominats són Sin Baile no hay paraíso (direcció Pere Faura), Torobaka (direcció Akram Khan i Israel Galván), Islàndia (direcció Marcos Morau) i Caída libre (direcció Sharon Fridman).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here