23.390 viatgers de creuers, entre els que destaca l’Allure of the Seas, el vaixell de passatgers més gran del món (10.800 passatgers), van arribar diumenge al Port de Barcelona

Barcelona va batre el diumenge 14 de setembre, el rècord anual d’arribada de creueristes en un sol dia, en rebre un total de 26.770 passatgers, fet que situa aquet diumenge 18 d’octubre, com el segon en afluència de visitants en el que portem d’any.

Al setembre es va presentar un estudi que destacava que l’activitat de creuers de la capital catalana genera una facturació de 796 milions d”euros a Catalunya i aporta 413,2 milions anuals al PIB català.

Aquesta activitat permet mantenir 6.759 llocs de treball i genera rendes fiscals de 152 milions d’euros en impostos estatals i autonòmics i taxa turística.

A més, cada creuer que fa escala al Port de Barcelona genera, de mitjana, una facturació total d’un milió d’euros, contribueix amb mig milió d’euros al PIB de Catalunya i aporta 200.000 euros en impostos.

L’estrella de tots els creurers, és l’Allure of the Seas de la companyia Royal Caribbean, que ha transporat a la capital catalana fins a 10.800 passatgers, que van fer escala al Port de Barcelona entre les 4.00 i les 19.00 hores de diumenge. Un altre gegant del mar, el Norwegian Epic, també va arribar diumenge a Barcelona carregant 8.200 passatgers, amb arribada a les 5.00 hores i sortida a les 18.00 hores.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here