Unes 600 persones van assistir al funeral de comiat a Jordi Miralles que va tenir lloc divendres al Tanatori de Les Corts. L’Ajuntament de Castelldefels, d’on actualment era regidor, va declarar tres dies de dol oficial i va realitzar un ple extraordinari en la seva memòria

El 5è tinent d’alcalde i regidor-delegat de Comerç, Turisme i Hostaleria i Pla de Barris de l’Ajuntament de Castelldefels i ex diputat del Parlament de Catalunya d’ICV-EUiA durant més de 9 anys, Jordi Miralles i Conte, que va morir el passat 14 d’octubre després d’una greu malaltia.

Jordi Miralles i Conte. Font: Ajuntament de Castelldefels
Jordi Miralles i Conte. Font: Ajuntament de Castelldefels

El funeral de comiat de Jordi Miralles i Conte va tenir lloc el passat divendres 16 d’octubre al Tanatori de Les Corts, a Barcelona. A més de companys d’ICV-EUiA i regidors de Castelldefels, la cerimònia va congregar polítics d’altres formacions i representants d’institucions, com el conseller de Salut, Boi Ruiz, i els membres de la Mesa del Parlament Anna Simó i Lluís Corominas.

També hi van ser presents l’exalcalde popular de Castelldefels Manuel Reyes, que ara és regidor, acompanyat de dos regidors populars. El líder del PSC, Miquel Iceta, el senador i expresident de la Generalitat José Montilla, l’exdiputat de la CUP David Fernández, i molts d’altres representants de tots els partits de l’arc parlamentari; que van demostrar que el líder ecosocialista era una persona estimada per tothom.

Representant no només la seva ciutat sinó també l’amistat que els unia, hi va ser present l’alcaldessa de Castelldefels, Candela López -de la mateixa coalició que Miralles-, així com els coordinadors d’ICV Joan Herrera i Dolors Camats, molts companys i companyes d’ICV-EUiA de l’etapa parlamentària i l’actual coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, com també el número u de Catalunya Sí que Es Pot, Lluís Rabell. Tots van voler ser presents en un sentit homentage en el que Herrera va destacar que “Miralles és un exemple de la bona política; no sé si nova o vella, però sí la millor”.

El consistori municipal ja va decretar 3 dies de dol oficial, suspenent tots els actes institucionals programats per als 14, 15 i 16 d’octubre, així com les activitats lúdiques organitzades al municipi.Durant aquests dies de dol oficial, les banderes van onejar a mig pal a la façana de l’Ajuntament.

El passat dimecres l’Ajuntament va convocar un minut de silenci en memòria de Jordi Miralles i Conte a la porta de l’Ajuntament de Castelldefels a les 12 hores i per la tarda es va convocar un Ple Extraordinari al Saló de Plens.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here