La sala de Plens del Consell Comarcal del Baix Llobregat va ser el marc de presentació al territori de la Llei de Formació i Qualificació Professional de Catalunya. Aquesta llei crea un Sistema Integrat de Qualificació i Formació Professional, amb tres servies bàsics: serveis de formació, serveis d’informació i orientació i serveis de reconeixement de l’experiència laboral

Aquest nou sistema vincula de manera clara i flexible els dos sistemes actuals de formació professional, el vinculat al sistema educatiu, i el vinculat al Servei d’Ocupació de Catalunya.

Integra l’FP educativa i l’FP laboral, fomenta la implicació de les empreses i estructura els òrgans de govern del propi sistema, organitza els centres de formació en una xarxa coordinada, crea centres de formació professional integrada i dóna estabilitat a l’acreditació de l’experiència laboral.

El seu objectiu és millorar les competències professionals de les persones i la competitivitat de les empreses, les oportunitats d’ocupació, i el progrés social i econòmic.

L’acte va comptar amb la presència del Director General de Formació Professional, Melcior Arcarons, el President del Consell Català de Formació Professional, Xavier Casares i el Director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat, Josep Ma. Pérez. El conseller Miquel Comino Haro, va donar la benvinguda a la taula i als assistents.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here