L’Escola de Radioaficionats de l’ONCE i l’Agrupament Escolta i Guia Roc d’Oró de Sant Vicenç dels Horts van organitzar dissabte una jornada de radioafició, amb la col·laboració de l’Associació de Radioaficionats de Minusvàlids Invidents de Catalunya (ARMIC).
Aquesta jornada es va organitzar en el marc de la jornada mundial Jamboree On The Air – Jamboree On The Internet (JOTA-JOTI), l’esdeveniment més important del moviment escolta a nivell mundial que l’any passat va congregar més d’1,3 milions de persones a 157 països.

Enguany, el JOTA ha arribat a la seva edició número 58, amb el lema La Terra és teva/vostra , mentre que la JOTI ha celebrat la 19a edició. Sant Vicenç dels Horts és l’únic municipi de Catalunya que hi ha participat.

L’activitat es va desenvolupar dissabte a la plaça de la Vila de 10 a 20 h. Es va adreçar  als esplais i col·lectius juvenils del municipi, però també al públic en general. La jornada va consistir en la realització de diferents tallers i, finalment, en la confecció d’una antena de ràdio, feta de manera casolana amb un cable de coure, que va permetre que es puguessin comunicar amb altres participants d’aquesta jornada d’arreu del món.

Paral·lelament, l’Escola de Radioaficionats de l’ONCE ha impulsat la campanya Barcelona 7M per demanar la Creu de Sant Jordi a títol pòstum per al radioaficionat Xavier Paradell Santotomás, mort el 2012, i que va esdevenir un destacat operador de radiotelegrafia i divulgador de la radioafició, amb molts vincles amb la comarca del Baix Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here