Sant Feliu celebra del 22 d’octubre a l’1 de novembre la II Setmana del Patrimoni. Sota el títol “El Sant Feliu de les Xemeneies” es presenten diferents activitats que giren al voltant del procés d’industrialització de finals del segle XIX i inicis del XX
Hi ha programades exposicions, un concurs de fotografia, xerrades i itineraris per descobrir un moment històric de canvis molt importants per a la ciutat. La iniciativa, coordinada per l’entitat Arrels Locals, compta amb la participació de diferents entitats culturals de la ciutat que han proposat la vintena d’activitats de la setmana. L’Ajuntament i l’Arxiu Comarcal són un any més al capdavant de la proposta amb la voluntat d’enriquir la realitat cultural del territori.

La Setmana del Patrimoni torna a situar el patrimoni històric en el centre de l’activitat cultural. En aquesta ocasió l’objectiu és donar a conèixer la transformació que va experimentar Sant Feliu en el pas d’una realitat agrària a una nova que va suposar la industrialització del municipi. Precisament, d’aquest període perviuen molts testimonis arquitectònics, tant de l’àmbit fabril com de l’àmbit social i privat.

En el marc de la Setmana, la ciutadania tindrà l’oportunitat de descobrir una mica més aquests espais i alhora saber com era la vida de les persones que van experimentar aquesta transformació entre els segles XIX i XX.  

Com l’any passat, les diferents activitats es duran a terme en diversos espais de la ciutat: Palau Falguera, Centre Cívic Mas Lluí-Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, Arxiu Comarcal del Baix Llobregat i Biblioteca Montserrat Roig. A més, com l’any passat, la Setmana del Patrimoni estarà present al carrer amb una exposició a l’aire lliure. D’altra banda, també s’han realitzat propostes educatives per tal de fer arribar el patrimoni a les escoles de la ciutat.  

Les entitats que formen part d’aquesta proposta són: l’Agrupació de Recerca i Estudis de Sant Feliu (ARES),l’Associació Amics de les Roses, el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat (CECBLL), l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, l’escola Mare de Déu de la Mercè, la Biblioteca Montserrat Roig, la Universitat Social Lliure Autogestionada (USLA), l’Ajuntament de Sant Feliu i Arrels Locals. A més, enguany s’han afegit a la iniciativa l’empresa Soler i Sauret i Lluís Miquel Tuells, expert en ferrocarrils.  

El projecte El Sant Feliu d’abans. Setmana del Patrimoni té la voluntat de donar a conèixer els elements patrimonials de la ciutat i reflexionar sobre el paper d’aquest en l’educació i la ciutadania. Va néixer amb motiu del Fòrum de Cultura Local de 2013 impulsat per l’Ajuntament de Sant Feliu i sota la coordinació de l’associació Arrels Locals. 
Més informació: www.santfeliuabans.cat 

Es compartiran totes les activitats a les xarxes socials Facebook i Twitter de les entitats participants.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here