Pel que fa al futur, el Govern municipal buscarà el consens entre veïnat, restauradors i concessionària, i aspira a que la gestió sigui municipal

El maig de 2013 -amb un govern aleshores composat per el PP a l’alcaldia amb el suport de CiU i AVVIC-, es va privatitzar la gestió de la Zona Blava de la platja de Castelldefels, fent una concessió del servei a l’empresa Valoriza amb un cànon de 714.000 que l’empresa havia de pagar a l’Ajuntament baixllobregatí anualment.

En els primers mesos de posada en marxa del servei, l’anterior govern va modificar les condicions del contracte, situació que va portar a l’empresa a demanar una compensació al consistori per valor de 700.000€.

Davant la manca de resposta, Valoriza va portar el cas als tribunals, situació que està paralitzada fins arribar a un acord, però que ha portat a la suspensió del cànon anual. Un informe tècnic xifra en 800.000€ la quantitat que l’Ajuntament hauria d’abonar a l’empresa Valoriza pels dos primers anys d’explotació per compensar-la, degut a la modificació de les condicions d’aquest contracte.

L’actual govern municipal -amb l’alcaldia en mans de Movem Castelldefels amb el suport del PSC-, ha obert una via de diàleg amb la intenció d’evitar-ne la judicialització i per analitzar les diferents possibilitats plantejades.

El municipi engegarà un procés participatiu amb el sector econòmic i els veïns de la zona per treballar de manera consensuada amb l’empresa adjudicatària del servei possibles millores que minimitzin el greuge econòmic per a l’Ajuntament i, a la vegada, puguin recollir propostes de millora.

Actualment l’empresa municipal SAC gestiona la zona blava de la resta el municipi amb uns resultats òptims segons el regidor d’Urbanisme, Ramon Morera. Un cop finalitzat l’actual contracte de la zona blava de la platja amb l’actual concessionària, l’equip de govern aspira a la gestió pública del servei a càrrec de l’empresa municipal SAC, afirma Morera.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here