L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, valora positivament l’anunci de la Generalitat, fet en el decurs de la reunió mantinguda dilluns amb el director general d’ Infraestructures de Mobilitat Terrestre

En el primer semestre de 2016, la Generalitat instal·larà pantalles acústiques al pont de la C-234 de la localitat baixllobregatina, per solucionar les molèsties que pateix el veïnat de l’entorn pel soroll que provoca el trànsit de vehicles.

En aquests moments s’estan fent els tràmits administratius corresponents i la licitació es realitzarà en els propers mesos.

Així ho va confirmar el director general d’Infraestructures de Mobilitat Terrestre, Xavier Flores, en una reunió mantinguda dilluns a la seu del Departament de Territori i Sostenibilitat amb representants del consistori gavanenc.

Aquesta reunió va tenir lloc després de l’escrit que fa unes setmanes va enviar l’alcaldessa, en el que s’exposava la preocupació que provoca en veïns i veïnes el fet que no es concreti cap actuació per posar fi a una problemàtica que fa anys que es coneix, concretament des del 2005.

Xavier Flores va explicar que l’obra consisteix en la construcció de 250 metres de pantalla sonoreductora justament davant d’Ausiàs March. “En aquest punt la carretera passa elevada, cosa que provoca molèsties al veïnat del voltant. Serà una pantalla de metre i mig de formigó i metacrilat i amb això considerem que podrem esmorteir totalment aquesta problemàtica”, va informar.

L’obra tindrà un cost de 150.000 euros i s’emmarca en un projecte més ampli que s’estendrà a d’altres sis municipis catalans i que té una inversió global de 2,1 milions d’euros.

L’alcaldessa va acollirel compromís de la Generalitat de començar les obres en el primer semestre de l’any vinent “amb satisfacció però amb un cert regust amarg perquè han passat molts anys des de que es va plantejar la reivindicació per part del veïnat, per part de l’Ajuntament i amb força unanimitat de les formacions polítiques. Es va avançar i es van fer els estudis que demostraven la necessitat de prendre mesures i fins i tot es va adjudicar un projecte l’any 2010”.

Raquel Sánchez, va qualificar de “plenament justificada i necessària l’obra per compatibilitzar el gran ús que té aquesta via amb la tranquil·litat dels veïns i veïnes”

La instal·lació de les pantalles es podria complementar, més endavant, amb la col·locació d’asfalt sonoreductor. “El que fem ara és la pantalla, ja disposem dels diners per executar l’actuació, i el paviment s’instal·laria més endavant, coincidint amb propera renovació del ferm. No obstant això farem comprovacions prèvies i posteriors als habitatges per comprovar l’eficàcia de les pantalles i, si calguessin altres mecanismes, estem obert a estudiar-los”, va assegurar Xavier Flores. En aquest sentit, Raquel Sánchez va instar el director general “que es facin els controls amb sonòmetres per determinar si cal avançar les actuacions en el ferm”.

Millores a la carretera Gavà-Begues

A la reunió, l’alcaldessa també va traslladar al director general la necessitat de posar en marxa mesures que garanteixin la visibilitat i, en definitiva, la seguretat de l’accés al barri de Bruguers. “Aquesta és una actuació que ens preocupa molt per la seguretat dels veïns i veïnes d’aquest barri. Celebrem les mesures que s’han incorporat en els darrers mesos però insistim en la necessitat de continuar avançant”.

Xavier Flores va explicar que actualment s’està redactant un projecte “que intentarà millorar l’accessibilitat des del barri de Bruguers de la carretera, el ferm i la senyalització”. La intenció de la Generalitat és acabar el projecte aquest 2015 per poder executar-lo l’any que ve.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here