La candidatura de L’AMB ha aconseguit el suport majoritari de l’assemblea de la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta, celebrada a Múrcia

L’assemblea general de la Red de Ciudades por la Bicicleta (RCxB), celebrada aquest divendres 23 d’octubre a Múrcia, ha elegit Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), com a nou president d’aquesta associació de municipis, dedicada al desenvolupament de la utilització de la bicicleta en el medi urbà.

L’AMB lidera una clara aposta pels vehicles a pedals a la conurbació barcelonina, on viuen més de 3,2 milions de persones, amb actuacions com la creació d’una xarxa d’aparcaments segurs (Bicibox), la subvenció per a la compra de bicicletes elèctriques o la millora de la xarxa de carrils bici. “La bicicleta és fonamental en la nova mobilitat de les ciutats, que han d’avançar cap a un model menys contaminant i més sostenible”, assegura el també alcalde de Sant Joan Despí.

Com a nou president de la RCxB, Antoni Poveda es proposa “convertir l’associació en un referent de la mobilitat en bicicleta, ampliar el nombre de ciutats participants i convertir-se en un interlocutor en temes de mobilitat amb les comunitats autònomes, el Govern Central i la Unió Europea “.

La Red de Ciudades por la Bicicleta és una associació formada per entitats locals i compta entre els seus membres amb importants ciutats com Madrid, Barcelona, ​​València, Sevilla, Còrdova, Saragossa, Bilbao, la Corunya, Gijón, Ciudad Real, Alacant, Múrcia, Albacete, Las Palmas de Gran Canària, Lleida, Tarragona, Segòvia, Valladolid…

Té per objecte la generació d’una dinàmica entre les ciutats espanyoles amb la finalitat de facilitar, fer més segura i desenvolupar la circulació dels ciclistes, especialment en el medi urbà. Va ser creada el 2009 durant la celebració de les II Jornades de la Bicicleta Pública a Sevilla i actualment compta amb gairebé 70 socis que representen a més de 150 ciutats espanyoles.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here