Fins el proper 30 d’octubre es realitzaran a Molins de Rei diverses activitats relacionades amb la salut cardiovascular i en la prevenció adreçades a tota la població. L’iniciativa s’ha batejat com la Setmana del Cor, i ha estat impulsada per l’Equip d’Atenció Primària de Molins de Rei, amb la col•laboració de l’Ajuntament. Els responsables municipals també han aprofitat l’ocasió per explicar en quin punt es troba la redacció el Pla Local de Salut
Des d’ahir i fins el 30 d’octubre, se celebra a Molins de Rei la setmana del cor, que engloba diferents activitats relacionades amb la salut cardiovascular. Algunes  adreçades a millorar la formació del personal sanitari del Centre d’Atenció Primària (CAP) perquè després puguin oferir una millor atenció als usuaris, però la majoria estan orientades a prevenir la població sobre les malalties del cor.

Les activitats públiques començaran demà dimecres 28 d’octubre a les 16.00h amb una passejada popular que sortirà del CAP i que acabarà amb un berenar cardiosaludable. 

Dijous 29, tant al matí com a la tarda, es faran tallers pràctics de dietoteràpia aplicada a les malalties cardiovasculars, amb l’objectiu de promoure hàbits alimentaris saludables. 

I finalment, el divendres 30 es farà una de les activitats més curioses. El personal sanitari del centre calcularà l’edat del cor de les persones que ho vulguin combinant el registre de dades analítiques amb factors de risc associats als estils de vida. Per conèixer l’edat vascular, les persones hauran de demanar hora a la recepció durant la setmana.

La responsable de malalties cardiovasculars, la doctora Carme Alonso, va explicar que “la voluntat d’aquesta iniciativa és ampliar i actualitzar el coneixement entre el personal sanitari i compartir-lo amb la població de Molins de Rei”. 

En aquesta línia, el doctor Roman Freixa, cap del servei de cardiologia del consorci Sanitari Integral, va afegir que “la gent ha de ser més proactiva, ha d’entendre millor les malalties que té o que pot tenir i ajudar-nos als que formem part del col·lectiu mèdic per obtenir millors resultats”.

De la seva banda, l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, va explicar que “l’objectiu final d’aquest treball conjunt entre els professionals del sector de la salut i l’Ajuntament és que els nostres vilatans tinguin una millor qualitat de vida” i va recordar que recentment s’han cardioprotegit els espais on hi ha un risc més alt de viure episodis relacionats amb malalties coronàries. 

De la seva banda, el primer tinent d’alcalde i regidor de Sanitat, Xavi Paz, va destacar que “hi ha un contacte permanent i plena sinèrgia amb el personal sanitari per promocionar la salut i per educar la població en aquest àmbit”. Paz va posar  l’exemple del Pla Local de Salut, que “està servint per recollir dades molt interessants i per plantejar-nos noves preguntes”. 

La previsió és que el Pla Local de Salut s’aprovi durant el primer trimestre de l’any 2016.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here