El Parc Agrari del Baix Llobregat ja disposa del mapa topogràfic escala 1:25.000 (MTC25) que inclou tota la xarxa de camins, corriols i senders, així com els itineraris i la xarxa d’equipaments existents en aquest territori. Editat per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya amb conveni amb la Diputació de Barcelona dins la col·lecció Capitals comarcals que en aquest cas correspon a Sant Feliu de Llobregat, el mapa inclou també els Espais Naturals del Delta del Llobregat

Aquesta edició segueix als mapes de la Xarxa de Parcs Naturals publicats també dins les col·leccións de capitals comarcals pel que fa als parcs de la Serralada Litoral, la Serralada de Marina i el del Castell de Montesqiu; el de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona i el del Parc del Montnegre i el Corredor, dins la col·lecció Unitats geogràfiques, i els del Parc Natural del Montseny i el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac en la col·lecció Espais naturals protegits.

A la vall baixa i al delta del Llobregat es troba una de les zones agrícoles més antigues i fèrtils del país: un patrimoni cultural, econòmic i ecològic de primer ordre situat al bell mig de l’àrea més poblada de Catalunya. Preservar i promocionar els usos agrícoles i el seu entorn natural és una inversió de futur que contribueix a la millora de la qualitat de vida de tots els ciutadans.

mapaparcagrari

Amb la representació del territori a escala 1:25 000 que caracteritza la sèrie MTC25, s’ofereix una visió prou detallada per tractar de manera acurada el tema de l’accessibilitat des de diferents punts de vista: l’ordenació, les activitats que s’hi desenvolupen, el medi natural, els llocs d’interès i un conjunt d’equipaments públics.

Això fa que aquest format tingui un gran interès i sigui força atractiu, tant per als professionals que usen la cartografia com per al públic general.

Als mapes, el terme camí s’entén en un sentit genèric que inclou pistes, senders, corriols i camins, tant aquells que admeten la circulació de vehicles com els que únicament són aptes per als vianants.

Apareix, ara, el mapa corresponent al Parc Agrari del Baix Llobregat (a la col·lecció “Capitals comarcals”). Fins al moment, s’han publicat progressivament els relatius al Parc de la Serralada Litoral i la Serralada de Marina; el Parc del Garraf, Parc d’Olèrdola i Parc del Foix; el Parc del Castell de Montesquiu (tots ells també dins la col·lecció “Capitals comarcals”); el Parc Natural del Montseny i el Parc del Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac (a la col·lecció “Espais naturals protegits”), i l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona i el Parc del Montnegre i el Corredor (a la col·lecció “Unitats geogràfiques”).

La publicació d’aquests mapes és fruit del conveni entre l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) i la Diputació de Barcelona i es poden adquirir per 8 euros a la Llibreria de la Diputació i als diversos equipaments dels parcs.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here