L’AMB s’adhereix al manifest de la “Plataforma por un Nuevo Modelo Energético” i reclama un nou model energètic descentralitzat basat en l’estalvi, l’eficiència i les energies renovables

En el seu Ple corresponent al mes d’octubre, el Consell Metropolità ha aprovat l’adhesió de l’AMB al manifest de la “Plataforma por un Nuevo Modelo Energético”, una iniciativa destinada a municipis i entitats locals, provincials o regionals, a fi de reclamar al Govern Central la derogació del Reial decret 900/2015 d’autoconsum, que es va aprovar el passat 9 d’octubre malgrat el rebuig majoritari del sector, la societat civil i l’oposició política, i que penalitza la generació d’energia elèctrica per al consum propi.

La iniciativa va ser aprovada amb els vots a favor de tots els grups, amb l’única oposició del PP.

Janet Sanz, la Vicepresidenta de Medi Ambient de l’AMB, va expressar durant el ple que “aquest decret fa inviable l’autoconsum” i que “l’AMB, com a administració, comparteix la visió que és un instrument clau per donar pas a un nou model energètic que abandoni els combustibles fòssils, basat en energies renovables, l’estalvi i l’eficiència energètica; és l’única manera de fer front al canvi climàtic i a les emissions contaminants. Perquè, com a societat, puguem participar d’aquest nou model, és imprescindible la derogació d’aquest decret”.

L’autoconsum genera energia elèctrica de forma descentralitzada i respectuosa amb el medi ambient, i a més de reduir les emissions contaminants i de CO2, incrementa l’eficiència energètica en generar l’energia en el punt de consum, redueix la dependència de l’exterior, millora la balança comercial en haver d’importar menys petroli i gas, democratitza el sistema energètic, crea ocupació i fomenta l’economia local.

L’AMB també defensa que les administracions municipals, provincials i autonòmiques han de suposar un exemple de cara a la ciutadania i als altres organismes, ja que tenen sota les seves competències la gestió d’infraestructures amb una despesa energètica important.

L’estalvi econòmic i de recursos que suposa l’autoconsum d’energia fa que sigui una mesura excel·lent per lluitar contra la pobresa energètica, que en aquests moments és una de les prioritats de les polítiques de l’AMB.

Més informació sobre la “Plataforma por un Nuevo Modelo Energético” al web de la iniciativa: www.nuevomodeloenergetico.org

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here