Aquest any s’han demanat a Cornellà 1.500 beques menjador, i s’estima que prop de 400 infants no hi podran accedir

El ple municipal de l’Ajuntament de Cornellà va aprovar dijous, per unanimitat de tots els grups polítics, una moció sol•licitant a la Generalitat que garanteixi les beques-menjador a tots els infants en situació de vulnerabilitat de la ciutat.

En la moció es recordar que segons dades de l’IDESCAT, ja són més de 50.000 catalans i catalanes menors de 16 anys que no poden menjar carn o peix cada 2 dies per privacions materials.

1.500 peticions a Cornellà

Aquesta realitat, és greu també en el nostre municipi. Aquest any s’han demanat a Cornellà 1.500 beques menjador, i s’estima que prop de 400 no hi podran accedir. Una xifra que ha augmentat en 140 respecte al curs anterior. 

Actualment l’Ajuntament suporta aquesta despesa any rera any i durant l’estiu va posar en marxa iniciatives mitjançant els casals d’estiu per garantir les necessitats de nutrició en el període que no hi ha escola. 

La moció argumenta que la insuficiència d’aquest fons han estat suplerta per l’Ajuntament que aquest mes d’octubre ha incrementat la partida en 180.000 euros per afrontar aquesta petició.

En la moció, es reclama a la Generalitat que compleixi els acords del Pacte de la Infància i garanteixi els recursos necessaris per fer front a aquestes beques que porten 4 anys congelades. 
La proposta fa esment de la importància d’una alimentació equilibrada per a l’adequat creixement dels infants i demana que es revisin els criteris econòmics i socials per assignar les beques i evitar que els nens i nenes de Cornellà que estiguin en risc d’exclusió social es quedin sense la beca menjador i exigeixen que la Generalitat trobi solucions per respondre a l’augment de peticions de beques menjador i el dèficit d’alimentació que sofreixen molts dels nens i nenes en el municipi.

Aquesta petició se suma també a la realitzada fa uns dies pel Consell Comarcal del Baix Llobregat i el Síndic de Greuges de Cornellà, així com diversos ajuntaments de la comarca, com Viladecans. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here