Prop de 500 persones van participar ahir al vespre en una marxa pels carrers de Martorell en defensa dels llocs de treball a la planta d’Inovyn-Solvay, fins la plaça de la Vila

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i diversos regidors del consistori martorellenc, tant del govern com de l’oposició, van rebre els manifestants i els van garantir un cop més tot el seu suport.

El president del comitè d’empresa Jordi Calvo va denunciar l’immobilisme del Ministeri d’Indústria i va corresponsabilitzar Red Eléctrica d’haver pres una mesura desproporcionada en apartar la indústria química del contracte elèctric de 2016.

Calvo també va denunciar “la intransigència i falta de sensibilitat” del govern espanyol de no tenir en compte les greus conseqüències que pot comportar l’exclusió del Contracte Elèctric per als treballadors, i la “mala gestió i corresponsabilitat” de Red Eléctrica.

Alhora, va demanar a la direcció de l’empresa que “assumeixi part de la seva responsabilitat, que tingui màxima transparència amb els treballadors i que no prengui decisions precipitades”, i un posicionament públic de les forces polítiques abans de les eleccions del proper 20 de desembre.

Per la seva banda, l’alcalde de martorellenc, Xavier Fonollosa, va manifestar que “aquest ajuntament ja fa temps que us fa costat en les vostres reivindicacions i seguirem acompanyant-vos allà on calgui, a la Generalitat, al Congrés dels Diputats o al Govern Central, perquè l’únic que ens importa és el manteniment dels 2.500 llocs de treball”.

A més de l’equip de govern i de diversos regidors de l’oposició, també van ser presents a la concentració el diputat republicà a Madrid, el baixllobregatí Joan Tardà, el secretari general d’UGT, Josep Maria Álvarez, i el diputat d’ICV (Catalunya Sí que es Pot) i ex líder de CCOO, Joan Coscubiela, i els diputats del PSC, Eva Martínez, Pol Gibert i Isabel López Chamosa, entre d’altres.

La manifestació va reunir prop de 500 persones, entre les quals hi havia treballadors, familiars, sindicats i representants polítics. Calvo ho va definir com una “mesura de força i d’unió”, i també com “una evidència que no abaixarem la guàrdia encara que la direcció de l’empresa digués fa una setmana que no perillaven els nostres llocs de treball”.

2 COMENTARIS

  1. Hola Mario. Vam posar exemples i com sempre quan no es parla d’un tot, es cometen “injustícies” comunicatives. Hem afegit els noms que ens has donat a la llista d’assistents. La presència del grup municipal del PSC ja es recollia, malgrat no es parli de noms. Gràcies per seguir-nos i esperem seguir millorant gràcies a aportacions com la teva! Cordialment, l’Equip d’elBaix.cat

  2. Aquesta notícia podria ser una mica més plural… em consta que hi van assistir del PSC la diputada Eva Martínez, el diputat Pol Gibert, la diputada al congrés Isabel López Chamosa… el grup municipal del PSC a Martorelll etc. etc…

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here