Tot just aquest dijous 5 de novembre, l’endemà de la festa dels 10 anys del CineBaix, l’emblemàtic cinema acull la inauguració de la IX Mostra de Cinema Àrab i Llatinoamericà que es podrà veure fins al 15 de novembre

L’acte inaugural tindrà lloc a les 20 h amb la preestrena catalana del documental Él me llamó Malala (Davis Guggenheim, 2015), que explica la història de l’activista pakistanesa Malala Yousafzai, atacada quan era una adolescent pels talibans per ser una forta activista en defensa de les dones i el seu dret a l’educació.

La principal novetat d’aquesta novena edició de la Mostra és que es fusiona amb la de cinema llatinoamericà per oferir un únic esdeveniment amb el doble de dies de programació i el doble de títols que anys anteriors. En total, es projectaran més de 22 pel·lícules de països com Cuba, Mèxic, Argentina, Colòmbia, Marroc, Palestina, Líban o Tunísia.

El CineBaix destina dues sales a La Mostra on projectarà documentals i ficció de temàtiques diferents que busquen provocar la reflexió i posar en qüestió convencions i estereotips de la societat actual. Durant les projeccions hi seran presents directors i intèrprets, així com altres personalitats convidades.

Entre les pel·lícules llatinoamericanes més destacades que es projectaran destaca la xilena El Club (Pablo Larraín, 2015), on es fa una crítica als escàndols sexuals i de tot tipus per part de l’Església, o el documental Gabor (Sebastián Alfie, 2013), que va guanyar el premi a Millor Documental als últims Premis Gaudí. El setè art del món àrab permetrà veure el documental sobre Palestina Nacido en Gaza, i altres títols com 475 Break the silence, Villa touma, Le challat de Tunis, Ghadi o Boxing for freedom, entre d’altres.

Les entrades a La Mostra tenen un preu de 4 € per sessió. També hi ha abonaments de 6 sessions per 15 €. L’accés és gratuït per als socis i sòcies de CineBaix.

Podeu trobar més informació al web de la Mostra.

Emotivitat i alegria en la festa dels 10 anys

El CineBaix es va omplir de gom a gom aquest dimecres 4 de novembre amb motiu de la festa del desè aniversari del cinema. Una exposició, que es podrà veure a les instal·lacions del centre durant un parell de mesos, va posar en ment de tothom els inicis de la sala, les mobilitzacions ciutadanes i alguns dels moments més importants en la trajectòria de l’espai. Durant la jornada també es va projectar un muntatge audiovisual amb escenes de pel·lícules i un vídeo que recollia l’opinió de veïns i veïnes de la ciutat sobre el CineBaix. Podeu veure l’àlbum de fotografies a Facebook.

La part més festiva va comptar amb l’actuació musical del grup local The Penguins Ska Band, que ja va participar en la inauguració de CineBaix al 2005, i el Cor Amalgama, que va interpretar temes clàssics de diverses pel·lícules. També van aportar el seu granet de sorra els bastoners i altres colles. La fi de festa va incloure la bufada d’espelmes d’un gran pastís i un brindis comunitari.

D’altra banda, en l’acte també es van donar a conèixer els establiments guanyadors del concurs d’aparadors: Va de cuines i DenimWood.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here