AEBALL i UPC signen un conveni que preveu diverses vies d’intercanvi d’informació i l’impuls d’iniciatives conjuntes amb l’objectiu d’apropar el món empresarial i el món universitari, per contribuir a la competitivitat de les empreses, mitjançant la transferència de coneixement i la incorporació de talent

El rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Enric Fossas, i el president de l’Associació Empresarial de l’Hospitalet y i el Baix Llobregat (AEBALL), Manuel Rosillo, van signar aquesta setmana un acord de col·laboració per acostar el món empresarial a la universitat i treballar conjuntament en el foment de la innovació, la recerca i desenvolupament empresarial, així com l’atracció del talent a la universitat i a les empreses. Tot plegat, amb voluntat de donar una resposta àgil i eficaç a les exigències de l’evolució tecnològica.

Perquè aquest acostament sigui possible, l’acord preveu obrir noves vies d’intercanvi d’informació entre totes dues institucions, com ara la difusió, als mitjans de comunicació d’AEBALL, de tots aquells projectes de la UPC en matèria de recerca i innovació que puguin ser d’interès per a les empreses i en els quals aquestes puguin participar i aportar la seva experiència i/o necessitats, la inclusió al web d’AEBALL d’un canal que faciliti l’assessorament, des de la universitat a les empreses associades, l’organització de sessions informatives conjuntes d’interès empresarial, la convocatòria d’activitats de formació o sessions de Networking sectorial.

L’acord contempla que la UPC doni accés directe i condicions especials a les empreses i emprenedors derivats per AEBALL que tinguin interès a accedir als espais del Parc de la Recerca i Innovació de la UPC- PARC UPC, Parc de Recerca i Innovació de la UPC. A banda, s’impulsaran accions conjuntes per informar a les empreses de la zona de les possibilitats d’acollir estudiants de la UPC en pràctiques.

Per al president d’AEBALL, Manuel Rosillo, amb aquest conveni “volem reduir la distància que tradicionalment ha existit entre el món universitari i el món empresarial i afavorir que ambdós treballin en la mateixa direcció, amb els consegüents beneficis pel que fa a formació de professionals aptes per cobrir les canviants necessitats de les empreses i quant a creació de riquesa i valor afegit al teixit industrial del territori.”

Per la seva banda, per Enric Fossas, rector de la UPC, va declara que amb aquesta aliança la Universitat “amplia i intensifica la seva relació amb les empreses del Baix Llobregat, per contribuir a fer-les més competitives i a millorar el desenvolupament del territori, mitjançant la transferència de coneixement i la incorporació de talent”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here