Del 10 al 15 de novembre Molins de Rei es convertirà en la capital de la por. La culpa és de la 34ª edició del Festival de Cinema de Terror que ha rebut més d’un miler de produccions de més de 30 països per optar als concursos de curts i llargmetratges, demostrant la bona salut del certamen. Aquest any el Festival està dedicat a les fòbies i ha inclòs, per primera vegada, una sessió infantil de curts

La mítica cinta Repulsion, de Roman Polanski, arriba als seus 50 anys de vida. Per celebrar aquesta efemèride el Festival de Cinema de Terror arrencarà amb la projecció de la pel•lícula i amb un sopar-ponència sobre l’obra i el director a càrrec de Christian Aguilera.

A més, Repulsion també ha servit d’inspiració per al cartell d’aquesta edició dissenyat per Maite Pascual i dedicat a les fòbies. Una altra projecció retrospectiva entorn a les fòbies tindrà com a protagonista Los ojos sin rostro, de Georges Franju (1960), que es projectarà el dimecres 11 a les 17 h.

També està programada una taula rodona sobre les fòbies amb el psicòleg forense Bernat-Noël Tiffon i Tomás Fernández Valentí, crític cinematogràfic i escriptor el dijous 12 a les 19 h.

Pel què fa al concurs, s’han rebut més de 500 llargmetratges de 25 països. A la Secció Oficial hi ha una premiere europea, cinc premieres espanyoles i tres premieres catalanes i està composada perThe House on the Pine Street (Austin i Aaron Keeling), III (Pavel Khvaleev), Luna de Miel (Diego Cohen), Bunny the Killer (Thing Joonas Makkonen), The Hollow one (Nathan Hendrickson), Black Mountain Side (Nick Szostakiwskyj), Some Kind of Hate (Adam Egypt Mortimer), True Love Ways(Mathieu Seiler), Turbo Kid (François Simard, Anouk Whissell, Yoann-Karl Whissell), The Hallow (Corin Hardy), We are still here (Ted Geoghegan), Howl (Paul Hyett), Excess Flesh (Patrick Kennelly), Bite(Chad Archibald) i Deathgasm (Jason Lei Howden).

Pel què fa al 14è Concurs de Curts s’han rebut més de 600 treballs de 30 països. A més, per sisè any consecutiu se celebrarà també la trobada professional de networking entre realitzadors, productors, distribuïdors, exhibidors i altres agents cinematogràfics.

I un any més, 500 alumnes de diferents instituts de la província de Barcelona participaran a la projecció i cineforum dels curts finalistes de l’edició passada. En aquestes sessions participen també els membres de l’equip dels curts projectats on alumnes i professors entaulen un col•loqui sobre el cinema, la producció cinematogràfica i el gènere.

La presentació d’un llibre i una innovadora sessió infantil de curts feta a la Gòtica arrodoneixen un festival de por.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here