Aquesta segona fase de la restauració de la pedrera de Corbera durarà fins setembre de 2017 i comprendrà el front Sud

El govern municipal renova amb l’empresa Aridos Romafe SL l’acord per a seguir endavant amb la restauració de la pedrera, que en esta segona fase se centrarà en el front sud de l’explotació.

L’acord, materialitzat després de mesos de negociacions des de l’Ajuntament, arriba prèvia comprovació que la primera fase de la restauració ha resultat favorable, segons explica l’alcalde de Corbera, Jordi Vicedo, “volem tancar la pedrera i el camí per a aconseguir-ho és tutelar la seua restauració.

La llicència concedida per a dos anys estava finalitzada, i els acords de la primera fase consistents en la restauració del front oest s’han complit segons hem comprovat des de l’Ajuntament”.

El passat mes de juliol, mentre es treballaven els preacords, el govern municipal inicià reunions amb els representants del Voluntariat Mediambiental de Corbera, els propietaris de vivendes de 1a o 2a residència de la zona, i alguns veïns interessats en la pedrera per informar de la situació.

Igualment des de l’Ajuntament s’ha visitat la pedrera amb totes les parts per a comprovar i comentar la restauració feta i les noves actuacions que marcaran la restauració del front sud, ja iniciades des del talús superior.

Des de principis d’estiu el govern s’ha reunit en diverses ocasions amb els empresaris de la pedrera marcant les pautes de la segona fase i les condicions de l’acord.

Durant la nova etapa de la restauracióper part de l’Ajuntament es fixaran visites trimestrals a l’explotació per tal de comprovar l’estricte compliment de la restauració. “El tancament de la pedrera completament restaurada és l’objectiu principal de l’Ajuntament per garantir la fi definitiva de l’explotació”, informa Vicedo, “perquè és compromís ferm del nostre equip de govern tancar-la durant la present legislatura”.

El nou projecte de la restauració té com a punts fonamentals la restauració del front Sud en dos anys (fins a setembre de 2017); respectar durant els dos estius següents el període obligat de no voladures comprés entre el 9 de juliol i el 9 de setembre; i abonar tots els canons per la explotació fixats des del consistori i contemplats al projecte.Els canons econòmics fixes acordats que obtindrà l’ajuntament seran de 30.000€ en 2016 (a raó de 10.000€ en gener, 10.000€ en maig i 10.000€ en setembre) i de 60.000€ en 2017 (distribuïts en 20.000€ en gener, 20.000€ en maig i 20.000€ en setembre).

I els canons permutats seran de 30.000€ en material o serveis a utilitzar per l’ajuntament per a les seues obres podent utilitzar-lo des de la firma del conveni. A més es contempla a partir de les 600.000 tones l’abonament de 0,15€/T, de totes les que excedeixen segons la quantitat nomenada.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here