Una cinquantena de delegats i afiliats de la Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC) van participar dimarts al matí de l’acte de constitució de la Unió del Baix Llobregat, en un acte a la sala de conferències del Centre Cultural de Martorell

La USOC és la tercera força sindical en representació i nombre d’afiliats. Fundat l’any 1966, aquest sindicat dedica bona part dels seus recursos, finançats amb les quotes dels afiliats i afiliades, a oferir diversitat de serveis sindicals: assessoria jurídica, laboral, habitatge, assegurances.
La secretària general de la USOC, Maria Recuero, va dir aquest dimarts des de Martorell, que “era un fita constituir la USOC al Baix Llobregat i així es va fixar en el darrer Congrés Nacional l’any passat. Volem seguir sent un sindicat de proximitat, al costat dels treballadors”.

Amb seu a Martorell

Amb la voluntat de potenciar i millorar l’atenció a l’afiliat i la presència de l’organització a la comarca del Baix Llobregat, la USOC compta amb un local sindical al número 1 del carrer d’Esparreguera, a Martorell. 

Recuero apuntava que “Martorell és una ciutat bressol de la indústria al Baix Llobregat amb un gran teixit d’empreses molt consolidades històricament. Disposar -hi d’una seu era una fita perquè Martorell és un punt estratègic de la comarca i del país”.

Presència institucional 

A l’obertura de l’assemblea hi van assistir l’alcalde de la localitat Xavier Fonollosa i el primer tinent d’alcalde, Adolf Bargués. 

L’alcalde va assegurar que “des de l’Ajuntament sempre hem estat al costat dels treballadors i dels sindicats com el vostre. Compteu amb la nostra complicitat i en tot allò que des de l’administració podem ajudar-vos”. 

En la seva intervenció, Fonollosa va citar les complexitats que viuen darrerament tres empreses de pes a Martorell com ara Seat, Inovyn-Solvay i Cargill.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here