Amb la recuperació d’aquest espai s’acompleix una de les principals reivindicacions mediambientals de l’Ajuntament de Begues

Els treballs que hauran de permetre restaurar la pedrera Montau II ja es troben en marxa i properament començaran a ser visibles els seus resultats. Aquesta actuació arriba en compliment dels acords a què han arribat els antics explotadors amb l’Ajuntament de Begues i la Direcció General de Qualitat Ambiental, del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Al llarg dels darrers temps el consistori beguetà havia reclamat en diverses ocasions l’inici dels treballs fins que, finalment, aquests s’han iniciat, donat que aquest projecte és un dels primers objectius en l’àmbit mediambiental per a l’actual equip de govern.

La restauració es durà a terme sense fer servir materials externs, repartint les terres i àrids propis de la pedrera i efectuant hidrosembres i plantacions amb especies autòctones del Garraf.

Un cop realitzats durant el mes d’octubre els corresponents aixecaments topogràfics es procedirà al moviment de terres. S’espera que aquest procés quedi finalitzat en dos o tres mesos. El Departament de Territori i Sostenibilitat i l’ajuntament efectuaran el seguiment dels treballs de restauració per assegurar que es compleixen els objectius de recuperació.

La pedrera Montau II és una antiga explotació de roques calcàries que afecta 16,72 hectàrees en els límits de l’espai de la Xarxa Natura 2000 “Serres del Litoral Central”, al Massís del Garraf. L’activitat existeix des dels anys 70, tot i que ha canviat diversos cops de propietaris.

Precisament, la setmana passada visitaven l’emplaçament la directora general de Qualitat Ambiental, Assumpta Farran, i l’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, acompanyades d’un equip d’informatius de TV3.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here