“Grans abans d’hora”, l’obra de l’escriptor i poeta santfeliuenc Agustí Vilar, premiada amb el XVII Premi Roc Boronat, es presentarà avui dimarts 17 de novembre a Sant Feliu. L’acte de presentació de la que és la primera novel·la de l’autor, que fins ara ha publicat quatre llibres de poesia, tindrà lloc al Centre Cívic Les Tovalloles, a partir de les 19 h

El llibre explica les aventures d’en Llufes Picaflor, un noi de Sant Feliu de Llobregat que, com l’autor, és sord-cec. A través dels diferents capítols l’obra narra l’etapa de joventut del protagonista, des de l’escola de monges fins als primers anys a la universitat.

El text, que barreja vivències personals amb ficció, recrea en les seves pàgines alguns espais emblemàtics de Sant Feliu com els parcs de Nadal i de Falguera, entre altres.

La novel·la va guanyar el mes de març passat el Premi Roc Boronat de narrativa en català que concedeix anualment l’ONCE. El concurs té dos grups, un per a persones cegues i amb discapacitat visual greu i el de novel·la breu obert a tothom.

Per primera vegada en la història dels guardons, un escriptor cec s’ha endut el premi literari en la categoria general, obert a tothom.

Agustí Vilar ha publicat quatre llibres de poesia: ‘Com s’estima un poble’, ‘Octubre endins’, ‘Mirades sense fulles’ i ‘Sargantanacarícies’.

El 1979 va guanyar el Premi Martí Dot de poesia jove en català. L’Ajuntament de Sant Feliu li va concedir la Medalla de la Ciutat el 8 d’abril de 2014 en reconeixement a la bona feina i la constància d’Agustí Vilar en la recuperació i normalització del coneixement i ús de la llengua catalana.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here