L’acte central de les Jornades contra la Violència de Gènere de Castelldefels serà aquest divendres a la biblioteca. El municipi rebutja la violència masclista amb un conjunt d’activitats programades des del 7N, per informar, conscienciar i sensibilitzar sobre aquesta xacra social. Per la seva banda, del 20 al 25 de novembre se celebren les Jornades de Tardor contra la Violència Masclista de Sant Feliu de Llobregat

L’Assemblea General de les Nacions Unides designa el 25 de novembre Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Per aquest motiu, els ajuntaments del Baix Llobregat organitzen anualment un seguit d’activitats. En aquest cas, ens centrarem en les Jornades de Tardor contra la Violència Masclista, que es celebren a la capital del Baix Llobregat, i en les Jornades contra la Violència de Gènere de Castelldefels.

Castelldefels

Enguany, aquesta localitat baixllobregatina ha volgut que les Jornades prestin una especial atenció a l’actitud dels homes davant la violència masclista. El municipi celebra aquestes jornades des del 7 de novembre i s’allargaran fins el dia 10 de desembre, amb un conjunt d’activitats programades per informar, conscienciar i sensibilitzar sobre el drama social que significa la violència masclista.

Les jornades van començar el dissabte 7 novembre, amb la creació Sabates Vermelles, un projecte d’art públic que simbolitzava la violència cap a les dones. Castelldefels se sumarva així a la Marxa del 7N, una mobilització estatal que va exigir que la violència masclista sigui una prioritat social i una qüestió d’Estat.

L’acte central de les jornades tindrà lloc el 20 de novembre a la Biblioteca Fernàndez Jurado, a la sala Margarida Xirgu. L’acte s’obrirà amb la benvinguda i presentació de les jornades a càrrec de l’alcaldessa de Castelldefels, Candela López i el regidor d’Igualtat, Alejandro Company.

A continuació, es presentarà el vídeo Disculpin les molèsties, però ens estan assassinant, que recull el procés d’elaboració de l’exposició Sabates Vermelles.

L’acte continua amb la conferència Els homes davant la violència de gènere, a càrrec d’Álvaro Ponce, doctor en Psicologia Social i membre de Conexus. Posteriorment es procedirà al lliurament dels premis a les presentacions guanyadores del VIII concurs per a joves “Digue-hi la teva i transforma” i a la seva projecció.

El diumenge 22 de novembre, les jornades de Castelldefels s’uneixen a la comarca a Sant Feliu de Llobregat (Parc de Torreblanca) amb la III Marxa contra la Violència Masclista del Baix Llobregat.

El dimecres 25, el Dia Internacional per a l’Eradicació de la Violència contra les Dones, es van desenvolupen dos actes més. A les 12 hores, concentració davant l’Ajuntament i lectura del manifest contra la violència de gènere, a càrrec d’alumnes de secundària i a les 17.45 hores, a la plaça d’Espanya, es durà a terme l’acció simbòlica d’embolcallar l’estàtua de la Caputxeta Vermella amb roba lila, com a mostra de rebuig als contes que són transmissors de valors sexistes.

El programa de les Jornades es completa amb un complet programa d’activitats com cinema, hora del conte a la biblioteca… que es poden consultar al link inferior.

La violència i els maltractaments que pateixen les dones en l’àmbit familiar, laboral i social són per la seva dimensió com per les seves conseqüències, un dels problemes més greus que té aquesta societat. Segons un informe del Consell d’Europa, la violència del marit, company o pare és la primera causa en el món de mort i invalidesa permanent entre les dones de 16 a 44 anys, per sobre del càncer, els accidents de tràfic o la guerra.

XIII Jornades del Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Sant Feliu

“Ni una més!” és el contundent lema de les XXIV Jornades de Tardor contra la Violència Masclista que se celebraran a Sant Feliu del 20 al 25 de novembre. Un cop més, el principal objectiu de les jornades és la lluita contra la violència masclista i la sensibilització de la població per combatre la desigualtat i eradicar el maltractament envers les dones.

A través de diferents activitats com xerrades, un concert o la Marxa a peu en què participen diferents poblacions del Baix Llobregat, Sant Feliu demostra una vegada més el compromís de la ciutat per aconseguir una societat sense violència vers les dones. En aquest sentit, la regidora del Programa de les Dones, Lídia Muñoz, ha destacat la importància de “posar èmfasi en treballar els valors de la igualtat en els adolescents, una de les franges més decisives en la formació de la nostra personalitat”.

La primera activitat de les jornades tindrà lloc aquest divendres 20 de novembre, a les 19 h, a la Sala dels Àustries del Palau Falguera amb motiu del lliurament dels premis del XI Concurs de relats breus per a dones Joana Raspall.

El programa d’activitats continuarà dissabte 21 a l’Auditori del Palau Falguera amb el concert “Dones”, en què Indira Ferrer (veu) i Manel Ruiz (piano) posaran la nota musical a les jornades.

De les activitats del cap de setmana destaca també la celebració de la III Marxa contra la violència masclista del Baix Llobregat que es durà a terme el diumenge 22, amb sortida a les 10.30 h de la plaça de la Vila i finalització a les 12 h al parc de Torreblanca.

El dimarts 24 de novembre hi ha prevista la conferència “Yo quería sexo pero no así”, adreçada a joves de secundària, a càrrec de June Fernández, periodista especialitzada en gènere i directora de la publicació juvenil Pikara Magazine, la qual es durà a terme a la Sala Ibèria.

D’altra banda, hi haurà activitats especials amb motiu del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones, el dimecres 25 de novembre. Durant aquest dia es reunirà el plenari de la Xarxa per a les dones que pateixen violència masclista i es llegirà a la plaça de la Vila el Manifest contra la violència vers les dones. També es preveu fer diferents activitats de sensibilització obertes a la ciutadania a la plaça de la Vila.

Consulteu el programa d’activitats de les Jornades de Tardor aquí.

Pioners en serveis per a dones

Sant Feliu va ser un dels primers municipis a crear serveis específics adreçats a dones com el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), que ofereix informació, assessorament jurídic, suport psicològic i espais de trobada per a les dones que es troben en situació de discriminació i desigualtat de gènere.

Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD)
93 685 80 02 – Cal demanar cita prèvia
Can Ricart (pl. Lluís Companys, 1);

Sant Feliu de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here