Segons les dades publicades per l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, l’ocupació hotelera del tercer trimestre de 2015 és del 85% a hotels i del 74% a apartaments a la comarca. L’ocupació hotelera i d’apartaments augmenta tant respecte el trimestre anterior com respecte el tercer trimestre de 2014. Es registra l’ocupació hotelera del trimestre més elevada dels darrers 7 anys

Els principals canals de reserva en hotels han estat el directe i per internet (38% del total de reserves, respectivament) i el directe en apartaments (84%). Els clients individuals romanen com el principal segment de l’ocupació hotelera (el 67%) i dels apartaments (93%).

El preu mitjà d’una habitació doble als hotels de la comarca ha estat de 64,1€. Les tarifes augmenten tant respecte el trimestre anterior com respecte el mateix trimestre de l’any anterior.

El 57% dels clients han vingut a la comarca per vacances, aquest motiu d’estada augmenta intertrimestralment i interanualment. Altres activitats són els altres motius d’estada que augmenten al Baix Llobregat respecte el mateix trimestre de l’any anterior.

El tercer trimestre de l’any es caracteritza pel predomini del client estranger en hotels i apartaments. Augmenta el pes del client basc i francès respecte el tercer trimestre de 2014.

L’ocupació observada supera a l’ocupació prevista. Els principals indicadors del clima empresarial mostren una millora, respecte el mateix període de l’any anterior, de les perspectives del sector tant en la marxa del negoci, facturació, preus de venda o nombre d’ocupats.

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here