L’alcaldessa de Castelldefels, Candela López, va recordar el passat 16 de novembre que l’Ajuntament està cobrint despeses que hauria d’assumir l’administració autonòmica com la construcció del quart institut o el condicionament dels laterals de la C-31

“Jo no veig inconvenient en què la Generalitat es queda amb part de la recaptació de la taxa turística perquè el destini a polítiques i accions comunes que beneficiïn al conjunt de Catalunya. A mi el que m’agradaria és que la Generalitat complís amb les seves obligacions amb Castelldefels i assumeixi les despeses que li corresponen com ara la construcció del quart institut o el condicionament dels laterals de la C-31, que ara mateix s’estan cobrint des l’Ajuntament”.

Amb aquestes paraules, l’alcaldessa de Castelldefels, Candela López, va voler reclamar el passat dilluns a la Generalitat que complís amb les competències que té assignades.

“Si això no serà així, almenys que ens cedeixi el 100% de la taxa turística per reinvertir i potenciar el sector turístic i gastronòmic de la ciutat”, concloïa López en ser requerida pel periodista Juan Carlos Valero sobre si l’edil —de la mateixa manera que l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau— pensava reclamar al govern autonòmic el 100% de la recaptació de l’impost.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Castelldefels es va mostrar disposada a coordinar amb la Generalitat en què reinvertir el percentatge dels recursos obtinguts a través de la taxa turística, tot i que no va dubtar a reclamar la totalitat de l’import recaptat “en cas que la Generalitat no compleixi amb les seves responsabilitats”.

Les afirmacions van tenir lloc el passat 16 de novembre en el transcurs de la presentació a la Casa de la Cultura de llibre Qui és qui. Radiografia dels qui manen al Baix Llobregat i l’Hospitalet (i més concretament del capítol de ‘Lleure’ que engloba turisme, gastronomia, oci i comerç), editat per BCN Content Factory, plataforma de continguts periodístics i comunicatius que dirigeix ​​el propi Valero.

López va valorar l’oferta turística, comercial, de restauració i temps lliure del municipi, que ha permès a Castelldefels aconseguir els segells de Destinació Turística Esportiva i, més recentment, Familiar.

No obstant això, va mostrar la seva voluntat de seguir potenciant el sector, aprofitant en major mesura la proximitat del Parc Natural del Garraf, obrint més el Castell a la ciutadania i protegint el comerç local, entre d’altres aspectes. També va cridar a tots els implicats a sumar esforços i es va comprometre a potenciar el diàleg.

“Les ciutats del segle XXI tenim el repte d’oferir espais on els nostres veïns trobin un lloc de treball, un entorn urbà on puguin estudiar els seus fills, on les famílies puguin fer les seves compres i on es puguin desenvolupar com a persones, trobant una oferta interessant per a passar el seu temps lliure. Si aconseguim aquests objectius, les ciutats es converteixen en el lloc ideal on establir-se per viure. I Castelldefels és un bon exemple”, va sentenciar Candela López.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here