Començarà el diumenge 6 de desembre i finalitzarà el dimarts dia 8

1 Una fira amb molta història

La Fira de la Puríssima és una de les més antigues de Catalunya i enguany arriba a l’edició número 69.

Hi ha algun santboià que tingui previst perdre-se-la?

2 El cartell, una obra ‘social’

El cartell d’aquesta edició torna a ser el resultat d’un engrescador projecte social.tagheuerrep
Les il·lustracions les ha fet un grup de pacients del complex assistencial Benito Menni que han participat en tallers de dibuix i pintura dirigits per Diego Mallo.

La composició final és obra de la dissenyadora local Marta Guijarro.

3 La gastronomia, protagonista

Potser la principal novetat de la Fira 2015. Al voltant de la plaça de l’Església hi haurà el Mercadal Gastronòmic, amb tres propostes de noms ben apetitosos:tag heuer replica la 1a Mostra Food Trucks (7 caravanes de menjar i alguna sorpresa afegida), la 2a Fira de la Cervesa Artesana (15 productors i més de 40 varietats de cervesa) i Espai Viu Cult (‘terrassing’ al Museu, amb tast de vins i caves al ritme d’interessants actuacions musicals)

4 Tallers infantils de granja a La Muntanyeta

El Taller de granja es trasllada al parc de la Muntanyeta (al costat del llac) per guanyar espai.

Com la majoria sabeu, és una activitat ideal perquè els més menuts vegin d’aprop els animalons i fins i tot els puguin tocar. Hi haurà tallers per a les famílies.

5 Producte fresc de la Cooperativa Agrària i el Mercat de Pagès

La Carpa fresca també es trasllada, en aquest cas davant de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer. Hi trobareu productes frescos de la Cooperativa Agrària Santboiana i fruita del Mercat de Pagès.

Hi haurà molts tallers per a infants i famílies i, a l’Espai Gastronòmic, showcooking i tast de productes del camp. La tradicional Exposició de verdures i fruites estarà decorada enguany a l’estil dels antics mercats.

6 Un autèntic esmorzar de pagès

A aquestes alçades, encara hi ha qui no sap que l’esmorzar de pagès és una activitat oberta a tothom. Doncs sí, es fa a Can Julià, hi pot participar tothom, s’hi pot tastar el vi de les vinyes de Can Palòs i només val 2 euros (els tiquets es poden comprar als casals)

7 L’espai de les entitats

A l’Espai d’Entitats hi haurà estands d’una vintena d’associacions de la ciutat dels àmbits de la salut, la cooperació, la igualtat i la inclusió social. Tenim previstos molts tallers per a petits i grans.

Alguns exemples: atrapasomnis amb mandales, joguines tradicionals, guarniments de Nadal, tai­txí, elaboració de clauers, cuscús, guarniments de henna amb espelmes…

8 Els joves, protagonistes
L’estand de l’Ajuntament, a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, estarà dedicat als joves de Sant Boi, i també als serveis que la ciutat els ofereix: beques, activitats formatives, propostes per al temps de lleure….

Hi haurà audiovisuals, un photocall i un concurs de fotos per Instagram… I, ben a prop, un clàssic, el Mercat d’Art Jove, i les paradetes del col·lectiu d’artistes locals We Art.

9 La nova etapa de Ràdio Sant Boi

Ràdio Sant Boi farà un programa especial en directe des de la Fira el diumenge dia 6. Durant tot el dia, podreu veure l’estand de la ràdio al parc de la Muntanyeta, davant de la Biblioteca.

L’emissora ha iniciat una nova etapa i vol donar­la a conèixer a la ciutat. Ah, per si us heu despistat: cada dia, a tota hora, podeu escoltar RSB al 89.4 FM.

10 A l’escenari, música i cultura

Can Massallera serà el principal escenari de les activitats culturals de la Fira. Tornarem a tenir la visita de l’Orquestra Simfònica del Vallès i podrem assistir a una exhibició de les acadèmies de dansa de Sant Boi. Bongo Botrako hi farà un dels seus últims concerts.
A la terrassa del Museu, dintre de l’espai ViCult actuaran Toni Jim, Giancarlo Arena, Maria Martí, Cucarachas Enojadas, Carmen Doraá, Yellowstone i dj’s de Sant Boi.

Programa i xarxes socials

A la Fira 2015 hi ha moltes i moltes més coses que no caben en una llista de 10 coses, pots seguir l’actualitat al Facebook Fira de la Puríssima i al Twitter @FiraPurissima i també, molt aviat, el programa d’activitats!.

Hashtags: #turismesantboi #visitsantboi #puríssima2015 #firasantboi #santboi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here