Els dies 24, 25, 26 i 27 de novembre tindran lloc a l’Ateneu Santfeliuenc les VII Jornades de drets humans a Sant Feliu, enguany sota el títol “La ciutat i el dret d’asil i refugi”. Les jornades estan organitzades per la Universitat Social Lliure Autogestionada (USLA), l’Ateneu Santfeliuenc, l’Associació per al Foment de l’Amistat entre els Pobles (AFAP), el Consell Solidari i l’Ajuntament de Sant Feliu, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. Totes les sessions són gratuïtes
Aquestes jornades pretenen iniciar un procés de reflexió i participació que ajudi a concretar el suport a les persones refugiades que fugen de la guerra i dels conflictes armats que s’estan produint a països de la Mediterrània. Així, a través de diverses ponències i taules rodones, es construiran les sinèrgies per sensibilitzar la ciutadania envers la situació que pateixen les persones que han hagut de marxar del seu país per la situació de vulneració dels drets humans, especialment en el cas concret de la guerra de Síria.

La primera xerrada, sobre el marc jurídic del dret d’asil i refugi i la responsabilitat dels estats i les institucions, a càrrec de David Bondia, catedràtic de Dret Internacional de la UB,
tindrà lloc el 24 de novembre, a les 19.30 h. Un dia més tard i a la mateixa hora es farà la xerrada “La conflictivitat a l’Orient Mitjà, Síria i els refugiats”, a càrrec d’Antoni Segura, catedràtic d’Història Contemporània de la UB.

El dijous 26, a les 19.30 h, tindrà lloc la taula rodona “Les ciutats compromeses amb el dret d’asil i refugi. L’experiència de Barcelona”, amb Manel Vila, director d’Internacional i Cooperació de l’Àrea Metropolitana, i Xavier Sánchez, representant del Consell Municipal de Solidaritat de Sant Feliu. Més tard, a les 20.30 h, la sala Els Pagesos serà l’escenari del concert de música indie Low Llobregat Rock and Roll High School.
Les jornades es tancaran el divendres 27 amb la xerrada “Geopolítica actual, proliferació de camps de refugiats i desplaçament de les persones refugiades”, a càrrec d’un representant de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here